İstanbul Namaz Vakitleri 12 Eylül 2022

İstanbul namaz vakitleri; sabah namazı vakti, öğle namazı vakti, ikindi namazı vakti, akşam namazı vakti, yatsı namazı vakti olmak üzere 5 vakitten ibarettir. İşte, 12 Eylül 2022 İstanbul namaz vakitleri…

İstanbul namaz vakitleri; sabah namazı vakti, öğle namazı vakti, ikindi namazı vakti, akşam namazı vakti, yatsı namazı vakti olmak üzere 5 vakittir. Her Müslüman’a farz olan namaz ibadetini yerine getirmek isteyenler namaz vakitleri konusunda oldukça duyarlıdır.

İslam dinine göre belirli kurallar çerçevesinde günde 5 vakit olmak kaydıyla Müslümanlar için farz kılınan ve İslam’ın 5 şartından birini teşkil eden bir ibadet olan namaz; Arapça'da “duâ etmek, övmek, tâzim etmek” gibi anlamlara gelmektedir. Allah-u Teala namazı elli vakit olarak farz kılmış sonrasında ise onu bir gün ve gecede 24 saatte 5 vakte kadar indirmiştir.

İstanbul Namaz Vakitleri 12 Eylül 2022

➡️ Sabah Namazı Vakti: 05.07
➡️ Öğle Namazı Vakti: 13.06
➡️ İkindi Namazı Vakti: 16.38
➡️ Akşam Namazı Vakti: 19.27
➡️ Yatsı Namazı Vakti: 20.48

Sabah namazı vakti; Tan yerinin ağrıması ile başlar ve güneşin doğuşuna kadar devam eden zaman aralığı içerisindedir. Sabah namazı; 2 rekat sünnet ve 2 rekat farz olmak üzere 4 rekattır.

Öğle namazı vakti; Gün ortasında başlayarak asr-ı evvel vaktinde sona ermekte olan zaman aralığındadır. Öğle namazı; 4 rekat sünnet, 4 rekat farz ve 2 rekat son sünnet olarak üzere 10 rekattır.

İkindi namazı vakti; Asr-ı evvel vaktinde başlayarak güneşin batışından hemen önce sona eren zaman aralığındadır. İkindi namazı; 4 rekat sünnet ve 4 rekat farz olmak üzere 8 rekattır.

Akşam namaz vakti; Güneşin batışından batması sonrasındaki ufuktaki aydınlık kayboluncaya kadar devam eden zaman aralığındadır. Akşam namazı; 3 rekat farz ve 2 rekat sünnet olmak üzere 5 rekattır.

Yatsı namazı vakti; Akşam namazının vakti çıktıktan sonra başlayan ve imsak vaktine kadar devam eden zaman aralığındadır. Yatsı namazı; 4 rekat sünnet, 4 rekat farz, 2 son sünnet ve 3’i vitir namazı olmak üzere 13 rekattır.

İstanbul Namaz Vakitleri 12 Eylül 2022 ile ilgili etiketler İstanbul namaz vakitleri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.