Hava kirliliği sadece akciğer kanseri yapmıyor!

Son yapılan araştırmalar, hava kirliliğinin sadece akciğer kanseri ile değil, aynı zamanda çeşitli kanser türleri ile ilişkilendirildiğini ortaya koyuyor. Bu yeni bulgular, ince partiküllü hava kirleticilerine (PM2.5) ve nitrojen dioksite (NO2) uzun süre maruz kalmanın kolon, prostat ve diğer kanserlere yakalanma riskini artırabileceğini gösteriyor.

Harvard Üniversitesi T.H. Chan Halk Sağlığı Okulu'ndan yapılan bir çalışma, hava kirliliğinin kanser riski üzerindeki etkilerini geniş kapsamlı bir şekilde inceledi. Araştırmacılar, PM2.5 ve NO2 gibi kirleticilere uzun süre maruz kalmanın, kolon, prostat ve diğer kanser türleri için riski artırabileceğini tespit etti.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı Benzine ve motorine indirim geliyor! Galatasaray gol oldu yağdı, 3 puanı hanesine yazdırdı! 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar...