Hangi mevsimde ne yemeli?

SONBAHAR MEVSİMİNDE

Geçiş mevsimlerinden biri olan sonbahar, pek çok hastalık ve alerjinin tetiklendiği bir mevsim. Eğer sebze ve meyveleri mevsimine göre tüketmek istiyorsanız havaların sıcaktan soğuğa döndüğü ve yağmurların başladığı eylül ayında; yeşil biber, semizotu, limon, soğan gibi sebzeleri ve armut, nar, üzüm, elma gibi meyveleri tüketebilirsiniz.

Ekim ayı: Ekim ayında ise yine mevsim meyvelerinden olan nar ve elmanın dışında, muz, mandalina, ayva ve Trabzon hurması yetişir. Ayrıca, kabak, pırasa ve kerevizi de taze olarak alabilirsiniz.

Kasım ayı: Kış mevsiminden önceki son ay olan kasımda, havalar soğumaya başlar ve bu nedenle soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara yakalanabilirsiniz. Bu nedenle kasım ayında taze meyve ve sebzeler tüketerek bağışıklık sistemini güçlendirmeniz büyük önem taşır. Kasım ayında; karnabahar, ıspanak, turp, mandalina, portakal, nar, balkabağı ve limon tüketebilirsiniz.

Motorine indirim geldi, benzine indirim gelecek mi? Marmaray saatleri 2024! Marmaray hafta içi ve sonu kaça kadar açık? Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'a milli dokunuş! O bölgelerde kuvvetli rüzgar, yağış ve toz taşınımına dikkat! Fenerbahçe'de İsmail Kartal-Edin Dzeko krizi! Yaşananlar ortaya çıktı Gaziantep'te korkunç kaza!