Hangi mevsimde ne yemeli?

KIŞ MEVSİMİNDE

Aralık ayı: Kış mevsiminde pek fazla meyve ve sebze yetişmez. Bu nedenle yeterli besin alınamaz ve hastalıklara adeta davetiye çıkar. Bu nedenle mümkün olduğunca sağlıklı beslenerek vücut direncinizi artırmalısınız. Aralık ayında; balkabağı, ıspanak, lahana, portakal ve limonu taze olarak tüketebilirsiniz.

Ocak ayı: Kış mevsiminde özellikle C vitamini ile vücut direnci desteklenmeli ve bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir. Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği ve soğukların bastırdığı ocak ayında taze yetişen limon, portakal gibi C vitamini içeren meyveleri ve pazı, ıspanak, havuç, brüksel lahanası gibi sebzeleri tüketebilirsiniz.

Şubat ayı: Şubat ayının sonuna doğru havalar biraz daha ısınır. Kış mevsimi yerini ilkbahara bırakır. Şubat ayında; pazı, ıspanak, brüksel lahanası ve havucun taze olarak bulunur.

Tükenmişlik sendromu nedir? Güncel benzin ve motorin fiyatları! 21 Mayıs 2024 benzin ne kadar? Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in bileti kesildi! İşte yeni adresi... İran, Irak ve Pakistan'da Reisi için toplandılar! Uçakta korku dolu anlar! Milli Piyango sonuçları 19 Mayıs 2024!