Gençlere teknoloji desteği! Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 hafta sonra gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası gençlere yönelik destek paketlerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 3 haftalık aranın ardından toplandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen yeni dönemin 8'inci Kabine Toplantısı sona erdi. Saat 15.15'te başlayan Kabine Toplantısı'nda ekonomideki kritik başlıklar masaya yatırıldı. Kabine Toplantısı sonrası Başkan Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. 

CEP TELEFONU BİLGİSAYAR VE MÜZE KART DESTEĞİ

Gençlere teknolojik destek programlarını da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan piyasa satış fiyatı 9500 TL olan cep telefonları ve bilgisayarlar için teknolojik cihaz desteği müjdesini verdiği konuşmasında şunları söyledi:

"Cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonları ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 lira teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Bu destekle cep telefonu için piaysa fiyatının yüzde 44,4'üne bilgisayarlar için ise yüzde 16,7'sine kadar tutarda destek sağlayacağız. Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimizin bir hatla sınırlı olmak üzere, 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını, istedikleri 3 mobil operatör üzerinden kullanabilecek. "18 yaşına giren tüm gençlere 1 yıl süreyle geçerli Genç Kart vereceğiz, müze, sinema tiyatro, sinemadan ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecekler."

'AİLE VE GENÇLİK BANKASI ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca yeni evlenecek genç çiftler için de kredi desteğini duyurdu. Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi verileceğini ifade eden Erdoğan:

"Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarımızı tamamladık. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız" dedi. 

Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Polise yakalanan Feyza Civelek'ten ilk paylaşım geldi Galatasaray - Fenerbahçe maçının hakemi Arda Kardeşler oldu
Sonraki Haber