Farkında olmadan bağımlısı olabilirsiniz! Uzmanlar bu belirtiler konusunda uyarıyor...

Kafein bağımlıları için sabahlar genellikle uyuşuk, bulanık ve donuk bir hisle başlar, en kötü günlerde ise hafif bir baş ağrısıyla birlikte. Peki, bu günlük kahve ritüeli, sabahları ilk iş olarak kahve içme ihtiyacı, gerçekten bir bağımlılığa mı işaret ediyor? İşte, kahve bağımlılığı hakkında dikkat çeken o açıklamalar...

Günlük yaşantımızda sıkça başvurduğumuz kahve ritüelimiz, bazen bize enerji sağlayan bir alışkanlık haline gelebilir. Ancak, bu alışkanlık zamanla kontrolden çıkabilir ve kafeine karşı bağımlılık oluşturabilir.

“Bağımlılık potansiyeli olan çoğu madde, doğrudan dopamin reseptörlerine bağlanır veya dopamin geri alımını engeller. Bunlar doğrudan beyin ödül merkezlerine etki eder, ancak kafein böyle çalışmaz” diyor Temple.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Benzine ve motorine indirim geliyor! Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar ne kadar yükselecek?