Erken seçim mi geliyor? AK Parti’den açıklama

2023 yılının Haziran ayında yapılacak olan seçimlere 7 aydan kısa bir süre kalırken ÖSYM, YKS’nin 17-18 Haziran 2023’te yapılacağını duyurması kafa karışıklığına neden oldu. Sebebi ise cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin de 18 Haziran’da yapılacağı duyurulmuştu. Peki, erken seçim mi geliyor?

2023 yılının Haziran ayında yapılacak olan seçimlere 7 aydan kısa bir süre kalırken ÖSYM, YKS’nin 17-18 Haziran 2023’te yapılacağını duyurması kafa karışıklığına neden oldu. Sebebi ise cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin de 18 Haziran’da yapılacağı duyurulmuştu. Peki,

Seçim için geri sayım sürerken hem MHP kanadından hem de AK Parti kanadından erken seçim olmayacağı yönündeydi. Fakat ÖSYM, YKS’nin 17-18 Haziran 2023’te yapılacağını duyurması “erken seçim mi olacak?” sorusu gündeme getirdi.

ÖSYM SINAV TARİHİNİ DUYURDU KAFALAR KARIŞTI

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda “2023 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi”ne göre, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) 17-18 Haziran’da yapılacağı ifade edildi. Temel Yeterlik Testi (TYT) 17 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran’da gerçekleştirilecek.

MHP VE AK PARTİ 18 HAZİRAN’DA YAPILACAK DEMİŞTİ…

Milyonlarca öğrencinin okullarda gireceği sınav tarihinde seçimin yapılması planlanıyordu. Zira Cumhur İttifakı’nın ortaklarından biri olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 Ekim’deki konuşmasında erken seçimin kapılarını kapatarak ilk kez tarih açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli seçimlerinin 18 Haziran 2023’te yapılacağını ilan eden Bahçeli’ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da destek verdi.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti MKYK toplantısının ardından parti sözcüsü Ömer Çelik’e “Seçim takvimi değişecek mi?” sorusu yöneltildi. Çelik, “Seçim takviminin değişmesi ile ilgili bir değerlendirmemiz yok. Prensip olarak seçim takvimi ile sınav takvimi üst üste gelmez. Bununla ilgili açıklama yapılacaktır” dedi

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber