Erdoğan kazandı, Kılıçdaroğlu ve Akşener ne yapacak? Millet İttifakı dağılır mı?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun belirleyici faktörlerini, 13. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde büyük yankı uyandıran balkon konuşmasında verdiği Türkiye Yüzyılı'nın mesajlarını, Kılıçdaroğlu'nun 11 ilde düşen oylarını ve CHP ile İYİ Parti'de kaynayan kazanın ayrıntılarını masaya yatırdı.

‘’SEÇİMİN EN BELİRLEYİCİ FAKTÖRÜ GÜVENLİK, DIŞ POLİTİKA VE SAVUNMA SANAYİİ KONULARI OLDU''

Ceyhun Bozkurt, ‘'Seçimin en belirleyici faktörü güvenlik, dış politika ve savunma sanayii gibi konular oldu. Millet İttifakı kaybetti, çünkü 14 Mayıs'a kadar olan tüm söylemlerinin millete karşılığı olmadı. 'Seçim rüşveti' tutmadı. Belli aygıtların etkisi azaldı. Kılıçdaroğlu'nun aslında yüzde 48 oyu yok. Erdoğan muhalifliğinin yüzde 48 oyu vardır. Erdoğan'ın başarısının sırlarından biri de kendisine oy vermeyen kesiminin analizini iyi yapmasıdır.

ERDOĞAN'DAN TÜRKİYE YÜZYILI'NIN İLK MESAJLARI

Balkon konuşmasında Türkiye Yüzyılı'nın ilk mesajları verildi. Önümüzdeki dönemde önemli mücadeleler olacaktır. Güvenliğe ve dış politikaya yoğunlaşmamız gerekiyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN 11 İLDE DÜŞEN OYLARI

CHP, Ümit Özdağ'dan dolayı HDP oylarını kaybetmiş olabilir. Millet İttifakı her türlü bahaneyi buluyor, sadece 'Biz nerede hata yaptık, seçimi kazanamadık?' demiyor. Sandığa giden Oğan seçmenini yüzde 60'ı Kılıçdaroğlu'na, yüzde 40'ı Erdoğan'a oy vermiş. Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı üyeleri, muhalif olduğu bilinen milliyetçi seçmenin oylarının tamamını bile alamamıştır. Kılıçdaroğlu CHP'nin kodlarını, köklerini reddetti. Milliyetçiliği, devletçiliği, halkçılığı reddetti. Kodlarımıza uygun olmayacak şekilde mezhepçilik yaptı. Kılıçdaroğlu kendi teşkilatlarını görevden alarak kayyum atıyor. Devletin ve milletin can güvenliği ile ilgili önlemlere karşı çıkıyor. Ancak kendi koltuğu söz konusu olunca kayyum atıyor.

''İYİ PARTİ'DEN CHP'YE BÜYÜK KAZIK ATILDI''

Millet İttifakı'nın bu şekilde devam etmesi artık kolay değildir. İYİ Parti tarafından CHP'ye büyük kazık atıldı. Bu işten tek karlı çıkanlar Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'dur.  İYİ Parti de kaybetti. Akşener MHP'de püskürtülen girişimlerinin benzerini şimdi kendi partisinde yaşayabilir.‘' ifadelerini kullandı.

‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti!