Dünyanın gönderdiği yardımlar artıyor: Polonya, Yunanistan ve Özbekistan’dan açıklama var

Depremin yıkıcı etkilerinin ardından tüm dünyadan yardımların yağdığı Türkiye’ye yardımların devam edeceğine ilişkin açıklamalar peş peşe gelmeye başladı. Polonya, Yunanistan ve Özbekistan açıklama yapan son ülkeler oldu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olarak tespit edilen iki büyük depremin ardından, tüm dünya adeta tek yürek oldu. Depremin ölçümlerine göre 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük depremi sadece 9 saat aralığıyla atlatan Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Kilis, Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep ve Malatya illerinde çok ağır bir yıkım gerçekleşti. Bu nedenle dördüncü seviye doğal afet alarmı veren Türkiye Cumhuriyeti’ne yardım üstüne yardım geldi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ya da kısa adıyla AFAD, depremi dördüncü seviye alarm ile açıklamıştı. Başka bir deyişle, uluslararası yardımı da kapsayan bu çağrı, tüm dünyayı harekete geçirdi. Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Azerbaycan’a; İsrail’den Fransa’ya kadar pek çok ülkenin arama ve kurtarma ekibi ile insani yardım malzemesi gönderdiği deprem bölgesine yeni yardımların yolda olduğunu Polonya, Yunanistan ve Özbekistan duyurdu.

YENİ YARDIMLAR YOLA ÇIKTI

Önceliğin arama kurtarma olduğu deprem bölgelerinde aynı zamanda deprem sonrası sağlık müdahalesi için de hazırlıklar gerçekleştirdi. Kurulmaya başlayan sahra hastanelerine ilişkin bir açıklama da Polonya’dan geldi. Polonya Savunma Bakanlığı, bölgede olan arama ve kurtarma ekibine ilave ekiplerle ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Yeni ekibin sahta hastanesi kurmak için yola çıktığını bildiren Bakanlık, şu açıklamayı gerçekleştirdi:

“Polonya'dan askeri sağlık görevlileri Türkiye'de. Bugün ilerleyen saatlerde çalışmalarına başlayarak depremzedelere yardım edecekler. Sahra hastanesi kurmak için gerekli tıbbi ekipman, askeri uçaklarla Türkiye'ye nakledildi.”

İLAVE EKİPLER BUGÜN BÖLGEDE

İlave ekiplerin dün ve bugün bölgelere ulaşacaklarını bildiren yurt dışı yardımlar arasına Yunanistan da katıldı. İlk günden bu yana bölgede arama ve kurtarma ekibi bulunduran Yunanistan İklim ve Sivil Koruma Bakanlığı yeni bir açıklama gerçekleştirdi Christos Stylianides’den gelen açıklamada; doktor ve çöken binaların kalıntılarındaki sütunları destekleme konusunda bir uzman ismin de aralarında bulunduğu ek bir ekibin Türkiye’ye doğru yola çıktığı bilgisi yer aldı.

Son ek yardım açıklaması ise Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’den geldi. Yapılan açıklamada “Mağdurlara yardım etmek için, Savunma Bakanlığı tıbbi müfrezesinden 50 çalışanın hizmet vereceği bir hektarlık bir alana, dokuz ayrı birimden oluşan bir sahra hastane kompleksi konuşlandırılması planlanıyor” ifadeleri yer aldı.

Konyaspor - Fenerbahçe | Canlı maç anlatımı Meteoroloji deprem bölgesi hava durumu raporu yayınladı... Hamas, Katarlı ve Mısırlı arabuluculara ateşkes teklifini kabul etti
Sonraki Haber