DEPREM UZMANI ŞENER ÜŞÜMEZSOY’DAN KIRMIZI ALARM: HANGİ KENTLERİMİZDE BÜYÜK RİSK VAR?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile 'Haberin Olsun' SuperHaber YouTube kanalında...

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, bir yıl önce bugün 11 ilimizi yıkan, 53 bin 537 canımızı yitirdiğimiz Kahramanmaraş depremlerini andı.

Depremlerin yıl dönümünde Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy SuperHaber canlı yayınına konuk oldu.

''KAHRAMANMARAŞ, ÇOK YÜKSEK BİR ENERJİYİ KUZEYE DOĞRU İLERLETİYOR''

Kahramanmaraş depremlerini değerlendiren Prof. Üşümezsoy, bölgedeki riski gözler önüne sererken ''Doğu Anadolu fayı konusunda ortaya attıkları hayali fay modeli gerçek olsaydı Adana ve İskenderun yerle bir olacaktı. Doğu Anadolu ve Amik Ovası fayı önemli. Bunlar birleşerek kırılıyor. Depremde açığa çıkan dalgalar binanın altındaki kayaları sıkıştırınca, sünger gibi suyla dolu olan kayaların dengeleri bozuluyor. Kahramanmaraş, çok yüksek bir enerjiyi kuzeye doğru ilerletiyor. Kahramanmaraş ve Hatay'da yaşanan yıkım gibi bölgede bir risk söz konusu değil.'' ifadelerini kullandı. 

‘Haberin Olsun’u SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ CHP’DE KİMLERİ RAHATSIZ ETTİ? KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE? ERDOĞAN VE AK PARTİ İLE ‘EGE SİYASETİ’ İLİŞKİSİ NASIL OLACAK? Ekrem İmamoğlu Hamas'a terör örgütü dedi! VATANDAŞ ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR? İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı!