Çin'de baharatlı taştan sonra şimdi de 'Izgara buz' satılmaya başlandı

Konu tuhaf yiyecek trendleri olduğunda "dibe vurmuşuz" gibi görünüyor: Çinli bir sokak satıcısı, internette viral hale gelen bir videoda görüldüğü gibi, ızgarada buz küpleri pişirirken karşımıza çıkıyor.

This browser does not support the video element.

Newsflare'ın haberine göre, Hunan Eyaleti, Changsha'da çekilen görüntüde, adı açıklanmayan seyyar satıcının, derme çatma bir ızgaraya buz küpleri fırlattığı görülebiliyor.

Daha sonra süper az yağlı buzlu şekerin tozunu kırmızı biber, kimyon, yeşil soğan, kişniş ve diğer garnitürlerle serpiyor.

Klipte, "baharatlı" ve "ilginç" olarak tanımladığı lezzetli traşlanmış buzu deneyen bir müşteri de mevcut. Satıcı, müşterilere tanesi yaklaşık 2 dolar kazandıran baharatlı buzun Kuzeydoğu Çin'e özgü bir ürün olduğunu iddia etti. Bu tabii ki doğru değildi.

Çin'in soğuk kuzeyindeki bir eyalet olan Heilongjiang'daki simgesel gıda markalarının sertifikasyonu için yönetim düzenlemelerinin taslağını hazırlayan Harbin Standardizasyon Araştırma Enstitüsü'nden kıdemli bir mühendis, bu iddiaları "Kuzeydoğu'da ızgara buz küpü atıştırmalıkları diye bir şey yok" diyerek çürüttü.

Hatta kendini bölgenin yerlisi ilan eden biri, "Yıllardır kuzeydoğuda yaşıyorum ve bu yemeği hiç görmedim" dedi.

 Çin'de daha önce de 'Tavada pişirilmiş taş' satılmaya başlanmıştı...

Terör destekçileri İsviçre'de Bayraktar TB2 maketi yaktı 6 yaşındaki oğlunu 'şişmansın' diyerek koşu bandında koşturdu! ABD polisinden Filistin destekçisi öğrencilere sert müdahale AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e tepki! Medine'yi sel vurdu: Sokaklar göle döndü Mahmud Abbas'ın tek derdi İsrail'in güvenliği!