CHP'nin Adana Seyhan adayı İHD'li çıktı: DEM ile işbirliği mi?

CHP'de DEM Parti ile ittifak yüzünden içeride başlayan huzursuzluk Burcu Köksal hadisesi ile ayyuka çıkarken, Adana Seyhan adayının da DEM Parti'ye mesaj olarak gösterildiği ortaya çıktı. Yerel basın bu konuda yayınlar yaparken, CHP Seyhan Adayı Oya Tekin'in, terör örgütünün siyasi ayağının arka bahçesi olan İHD ile bağlantılı olduğu da anlaşıldı.

SUPERHABER - ÖZEL

Terör örgütünün siyasi ayağı olduğu için HDP hakkında Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası bulunan HDP'nin isim değiştirmiş hali olan DEM Parti'nin CHP'yi kontrol ettiği yorumları yapılırken, CHP'nin Adana'nın Seyhan ilçesi adayı da İHD'li çıktı. İnsan Hakları Derneği adı altında yıllardır PKK'nın terör örgütünün ve siyasi ayağının adeta arka bahçesi gibi hareket eden İHD'de yıllarca faaliyet yürüten ve avukatlığını yapan Oya Tekin'in DEM Parti'nin desteğini alabilmek için aday gösterildiği gündeme geldi.

Adana yerel yayın organlarından Egemen'de 13 Şubat'ta çıkan kulis yazısında şu ifadeler yer aldı:

"CHP’de ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasıyla başlayan yüksek tansiyonun giderek daha da artacağı gözleniyor.

Şöyle ki…

CHP Parti Meclisi, DEM Parti’nin de desteğini almak amacıyla Yüreğir’de Nurettin Tanış’ı aday göstermişti.

Seyhan’da bildiğiniz üzere Oya Tekin’i…"

Ancak CHP'nin bu tavrına rağmen DEM Parti'nin bu iki adayı yeterli bulmadığı söyleniyor.

CHP, Yüreğir'de, terör örgütünün siyasi ayağının ifadesiyle Kent Uzlaşısı adı altında Oya Tekin'in İHD'den MYK üyeliği de yapan arkadaşı Nurettin Tanış'ı aday göstermişti.  Çukurova ilçesinden aday adayı olan Oya Tekin'i de Seyhan'dan aday gösterdiler.

Oye Tekin, 2018 yılında da CHP Mİlletvekili adayı olmuş, o süreçte HDP'lilerle yan yana eylemlere katılmıştı. Oya Tekin, İHD Ekoloji Komisyonu’nun hazırladığı “Çevre ve Ekoloji Toplumsal Sözleşmesi”ni HDP'li adaylarla beraber imzalayan tek CHP'li milletvekili adayı olmuştu. HDP Adana Milletvekili adaylarıyla beraber 5 Haziran 2018 tarihinde yapılan eyleme de katılan Oya Tekin, o dönem HDP Adana Milletvekili Adayı olan şimdi ise DEM Parti Eşbaşkanı olan Tülay Hatimoğulları ile yan yana görüntü vermişti.

CHP NEDEN OYA TEKİN'İ ADAY GÖSTERDİ

Böyle bir tercih yapmalarının nedeni olarak da DEM Parti'nin desteğini alma isteği gösterildi. Çünkü kulislere yansıyana göre DEM Parti, aynen Mersin'de Akdeniz ve Toroslar ilçelerindeki gibi Seyhan'ı istiyordu. Oya Tekin'in yıllarca HDP'lilerle yan yana eylemlere katılması, İHD'de aktif görev alması bu konuda yapılmış bir hamle olarak yorumlanıyor.

CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da bu duruma tepki göstermiş, istifa etmişti. Akay şimdi İyi Parti Seyhan adayı olarak seçimlere katılacak.

ANKETLERDE CUMHUR İTTİFAKI ÖNE GEÇTİ

Bu arada Seyhan'da yapılan anketlerde Cumhur İttifakı aday AK Partili Erdal Hatipoğlu'nun önde olduğu görülüyor. Son yapılan ankette Cumhur İttifakı adayı Hatipoğlu birinci sırada yer alırken mevcut Başkan ve İyi Parti Seyhan adayı Akif Kemal Akay ikinci sırada bulunuyor. CHP'li Oya Tekin ise üçüncü sırada.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber