DEM Parti

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, kısa adını "DEM Parti" olarak değiştirdi. Daha önceki ismi Halkın Demokrasi Partisi'ni andığı gerekçesiyle Yargıtay tarafından kabul edilmeyen HEDEP ismi, partinin yeni kısa adıyla değiştirildi.

Parti sözcüsü Ayşegül Doğan, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında yeni kısaltmanın "DEM Parti" olduğunu açıkladı. "Seçeneklerimiz tükenmedi ve tükenmeyecek" diyen Doğan, Yargıtay'ın kararını eleştirerek, "Biz çelmelere karşı seçeneksiz değiliz. En az 30 yıllık demokratik siyaset mücadelesindeki tecrübelerimizle sabit. Türkiye'nin demokrasi, adalet ve barış mücadelesinde iz bırakmayı başardık" ifadelerini kullandı.

Parti tüzüğünde yapılan değişiklikleri de aktaran Doğan, "Bizim mayamız harfler değil halklardır. Partimizin özü ve mayası barış ve demokrasi mücadelesidir. Bizi tarihe yazdıran, direniş azmimiz ve mücadelemizdir" şeklinde konuştu.

DEM Partili Tunceli Belediye Başkanı'na terör soruşturması!
PKK/DEM’li 27 belediye başkanına kayyum yolda Türklere 400 lira, sığınmacılara 10 bin lira... Tepki yağıyor!
DEM'in atamalarında terör örgütü üyeleri cirit atıyor DEM Parti skandallarına bir yenisini daha ekledi! KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE? İlk destek DEM'den! CHP de provokasyona alet oldu... DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti DEM Parti Batman il binasının hali pes dedirtti! Patnos Belediyesi'ne ait araçlar parçalanarak hurdacılara satılmış! Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden gözaltına alındı! Diyarbakır'ı kazanan DEM Parti'den skandal karar! Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! Öcalan'ın milletvekili yeğeninden Rum basınına skandal sözler! Provokasyon yapan DEM'li Sarıtaş'a Siirt Emniyet Müdüründen ayar! DEM Partili Ömer Öcalan skandal sözlerini yeniden paylaştı! Babuşçu: Milletin evinden millete parmak sallayamazsınız... Oyların yakıldığı o ilçede seçimin yenilenmesine karar verildi! DEM Partili milletvekilinden skandal hareket! Ceyhun Bozkurt: AK Parti içinden bir grup CHP-DEM'in oyununa geldi! "Örgütlü hale gelip yeni bir 'Gezi' planlamamız lazım!" DEM'li Zeydan, Dağlıca baskını öncesi taburu neden ziyaret etti? 29 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ ŞİŞLİ’DEKİ GECE KULÜBÜ YANGINININ SORUMLUSU KİM? CHP Van Saray'da seçim kazanan DEM için iptal başvurusu yaptı Söyledikleri sosyal medyada gündem oldu! Oy yakma skandalı sonrası flaş gelişme! DEM Partililer sokaklara çıktı! 'CHP uyuma' sloganları atılıyor... DEM Partililer Van'dan sonra Hakkari'yi de ateşe verdi! Mazbatayı alamayınca provokasyon yapmaya kalktı! DEM Partili Tunceli Belediye Başkanından skandal sözler