CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in LGBT’liler için daire başkanlığı kurmasına AK Partili Dağ'dan tepki

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, LGBT destekçisi Kaos GL isimli bir oluşumun canlı yayınına katılarak, LGBT'liler için bir daire başkanlığı kurduklarını açıkladı. Soyer, "LGBT'lilerin emrindeyiz. Yanındayız" dedi. Soyer'in bu açıklamalarına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan tepki geldi.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Belediyesi bünyesinde LGBT'liler için bir daire başkanlığı kurduklarını açıkladı.

KAOS GL isimli LGBT oluşumunun canlı yayınına katılan Tunç Soyer şunları söyledi:

"Bizim Türkiye'de ilk kez kurduğumuz bir daire başkanlığı var; Kentsel Eşitlik ve Adalet Daire Başkanlığı. Bu toplumda dezavantajlı konuma itilen, toplumda adil bir biçimde diğer vatandaşların sahip olduğu haklardan yararlanamayan, ayrımcılığa uğrayan tüm vatandaşlar için kurduğumuz bir daire başanlığı. Burada hak mahrumiyeti yaşayan insanlar için uğraşyor arkadaşlarımız. Bu vesileyle de bunu duyurmuş olalım. İzmir'deki LGBT bireyleri için bir kapı var. Bu daire başkanlığımıza yaşadıkları her sorunları için gelebilirler. Biz emirlerindeyiz ve hazırız."

HAMZA DAĞ'DAN TEPKİ

Tunç Soyer'in İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında LGBT'liler için daire başkanlığı kurmasına tepki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan tepki geldi.

Hamza Dağ, X üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

İzmir’de kronik problemler almış başını gidiyor. Şehrin başındaki kişi bu sorunlara odaklanmak yerine sürekli LGBT dayatmasını bu şehrin gündemine sokmaya çalışıyor.

Sizden beklenilen emperyalizmin yeni aparatı sosyal terörizme destek değil, İzmir’e hizmettir.

O bölgelerde kuvvetli rüzgar, yağış ve toz taşınımına dikkat! 1 Mayıs borsada işlem yapılabilecek mi? 1 Mayıs'ta borsa açık mı? Şırnak'tan acı haber: 2 şehidimiz var!
Sonraki Haber