Bursa 6 Eylül hava durumu nedir? Bursa'da sağanak yağış saat kaçta başlayacak?

Bursa'da hava durumunun ne olacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Meteoroloji uyarılarından sonra Bursa'da dün başlayan gök gürültülü sağanak bugün şiddetini artıracak. Yağışların ne zaman kadar devam edeceği araştırılıyor. Peki 6 Eylül Bursa hava durumu nedir? Bursa'da sağanak yağış saat kaçta başlayacak? Detaylar haberimizde...

6 Eylül Bursa hava durumu nedir? Meteoroloji, hava durumu verilerini açıkladı. Bursa'da yaşayan vatandaşlar ise sağanak yağışın ne zaman olacağı merakla araştırmaya başladı. Peki 6 Eylül Bursa hava durumu nedir? Bursa'da sağanak yağış saat kaçta başlayacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

BURSA HAVA DURUMU

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından dün başlayan gök gürültülü sağanak bugün şiddetini artıracak. 6 Eylül saat 18:00'de yer yer kuvvetli sağanak görülecek. Bursa'da hava durumu sıcaklığı 27 derece seviyesinde seyrederken, Cumartesi ve Pazar günleri yapış görülmeyecek. Sıcaklıklar ise 29 - 30 seviyelerinde olacak

Bursa'da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, kısa sürede hayatı felç etti. Bursa'nın Kestel ve Gürsu ilçeleri ile dağ ilçelerinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Cadde ve sokak aralarındaki rögar kapakları taşarken devreye BUSKİ, Belediye ve itfaiye ekipleri girdi. Ekipler su baskını olan ev, iş yeri, cadde ve sokaklara müdahale etti. Orhaneli ilçesinde birçok yerleşim alanında elektrik kesintisi yaşandı. Ovaakça Mahallesi'nde ise ormanlık alana yıldırım düştü, ardından yangın çıktı. Yangında 150 metrekarelik bir alan yandı. Bursa merkezi ve ilçelerinde sağanak yağış son buldu

METEOROLOJİ

Meteoroloji, atmosferde meydana gelen hava olaylarının oluşumunu, gelişimini ve değişimini nedenleri ile inceleyen ve bu hava olaylarının canlılar ve dünya açısından doğuracağı sonuçları araştıran bir bilim dalı. Türkçeye, Fransızca météorologie sözcüğünden geçmiştir.

Alexander von Humboldt'un çalışmasına dayanılarak William Channing Woodbridge tarafından çizilmiş olan dünya izotermal tablosu (1823)
Atmosferin özellikle alt katmanlarında meydana gelen hava olaylarının oluşumunu ve değişimini nedenleriyle inceler ve kısa dönemli tahminler yapmayı amaçlar. Matematik, coğrafya, istatistik ve fizikten yararlanır.

Günümüzde meteorolojik hizmetler, tamamen bilimsel yöntemlerle ve uluslararası iş birliği içerisinde yürütülmektedir. Bugün dünyada, 24 saat sürekli çalışan onbin civarında kara istasyonu, açık denizlerde görev yapan altıbinden fazla gözlem gemisi ve yüksek hava sondajları yapan binden fazla meteoroloji istasyonu vardır.

YAĞIŞIN OLUŞUMU

Yağışın oluşabilmesinin temel şartı ortamda su buharı (nem) bulunmasıdır. Nemin yanında şu olaylarında gerçekleşmesi gereklidir.

Soğuma: Yoğunlaşmanın gerçekleşmesi için soğumanın gerçekleşmesi gerekir. Soğuma, sıcak havanın soğuk zemine temasıyla (konveksiyon) oluşabilir. Gökyüzünün açık olduğu bulutsuz gecelerde yerin ısı kaybıyla (radyasyon) olabilir. Soğuk ve sıcak hava kütlelerinin karışımı ile oluşur. Isınan havanın yükselmesi ile (adyabatik) yöntemle soğuma gerçekleşir.
Yoğunlaşma: Nemin bulunduğu havada yoğunlaşmanın başlayabilmesi için yoğunlaşma çekirdeklerinin bulunması gerekir. Yoğunlaşma çekirdeği; havadaki asılı haldeki çölden kalkan tozlar, okyanuslardan uçuşan tuz parçaçıkları, volkandan püsküren kül zerrecikleri, meteorların parçalanma artıkları gibi katı zerreciklerdir. 10 mikrondan küçük bu parçacıklar üzerinde su tutunabilir. İnce film tabakası halindeki higroskopik su giderek kalınlaşır. Yer çekimine karşı koyamayacak ağırlığa ulaşınca düşmeye başlar.
Alana yeni bulut gelmesi: Bulutlarda bulunan 2-3gr/m³ su kısa sürede tükenir, alana yeni bulutlar gelmedikçe uzun ve güçlü bir yağış oluşmaz.

Tokat'ta jandarmanın ihbar üzerine gittiği evde patlama! İsrailli Bakana 4 fotoğrafla tokat gibi yanıt! Jandarma her yerde şüphelileri arıyor!
Sonraki Haber