Burak Sergen çocuğuna ödediği nafakanın azaltılması için dava açtı

61 yaşındaki oyuncu Burak Sergen, eski eşi Işıl Sergen’e çocuğu Cansın Sergen için ödediği 41 bin 209 liralık nafakanın azaltılması için dava açtı.

1991 yılında evlendiği Pamela Spence'den 1992 yılında boşanan oyuncu Burak Sergen ikinci evliliğini 1999 yılında Işıl Sergen'le yapmıştı. Çiftin 2009 yılında ilk ve tek çocukları Cansın Sergen dünyaya gelmişti. Burak Sergen ile Işıl Sergen 2018 yılında boşanmıştı. Burak Sergen, eski eşine ödediği nafakanın azaltılması için mahkemeye başvurdu.

İstanbul Aile Mahkemesi’ne açılan davaya göre Burak Sergen ile Işıl Sergen, 19 yıl evli kaldıktan sonra 15 Mart 2018 tarihinde anlaşmalı olarak boşandı. Mahkeme, çiftin bugün 14 yaşında olan çocuğunun velayetini anneye vererek, Burak Sergen’i 20 bin lira nafaka ödemeye hükmetti. İddiaya göre Burak Sergen’in çocuğuna ödediği nafaka ÜFE oranında artarak 41 bin 209 liraya çıktı.

10 BİN LİRAYA DÜŞÜRÜLMESİNİ TALEPE ETTİ

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre; Müvekkilinin ödediği nafakanın çocuğun ihtiyaçlarından fazla olduğunu dilekçesinde belirten Burak Sergen’in avukatları, “COVID-19 geçiren müvekkil, uzun süre hastanede yatmış, eskisi gibi kolay iş bulamamıştır. Rol aldığı projelerde de düşük ücret almaktadır. Çocuğuna nafaka ödemek için evlerini ve arabalarını satmak zorunda kalan müvekkil, şu anda kirada oturmaktadır. Ancak Işıl Sergen ise, oyunculuk dışında el yapımı mum, mücevherat işi ve lüks muhitlerde emlakçılık yapmaktadır. Müvekkilin gelirinde azalma olurken, Işıl Sergen’in malvarlığında artış olmuştur. Bu nedenle nafakanın 10 bin liraya azaltılmasını istiyoruz” dediler.

Şırnak'tan acı haber: 2 şehidimiz var! Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesinin saati ve yeri belli oldu Diyarbakır'da kan donduran olay! Lise öğrencisi, müdürü bıçakladı!
Sonraki Haber