ABD, İran'a saldırı hazırlığı mı yapıyor?

ABD'de yaşayan Arap gazeteci Osama Fewzi, YouTube hesabından yaptığı yayında çok konuşulacak iddialarda bulundu. Fewzi, 20 Ocak'ta görevini Joe Biden'a devredecek olan ABD Başkanı Donald Trump'ın bir süre daha koltukta kalmak için İran'a saldıracağını öne sürdü.

ABD'de kıran kırana geçen Başkanlık seçimlerini Joe Biden'ın kazanmasının ardından başlayan tartışmalar gün geçtikçe büyüdü. Sonuçları bir türlü hazmedemeyen mevcut Başkan Donald Trump, birçok eyalette seçimlere itiraz etse de sonuçları değiştiremedi.

Oyların çalındığını ve seçimerde usülsüzlük yapıldığını iddia eden Donald Trump, yaptığı açıklamalarla seçmenlerini kışkırttı. Geçen hafta ise Joe Biden'ın başkanlığının tescillendiği sırada Beyaz Saray yakınında bir miting düzenledi.

KOLTUĞUNU KAYBETMEMEK İÇİN ÜLKESİNİ KAOSA SÜRÜKLEDİ

Burada yaptığı konuşmasını sonlandırdıktan sonra seçmenlerine Kongre binasına yürümelerini söyleyen Trump'ın sözleri sonrasında ABD karıştı. Kongre binasına saldıran Trump destekçileri ellerine ne geldiyse kırdı.

Kongre üyelerinin masalarına kadar ulaşan göstericilere yapılan müdahaleler sırasında 5 kişi yaşamını yitirdi.

Koltuğunu kaybetmemek için ülkesini kaosa sürüklemeyi bile göze alan Donald Trump ise yaptığı kışkırmalardan sonra insanlara 'eve dönün' çağrısında bulundu. Daha sonra ise bu göstericilerin ABD'yi temsil etmediklrini söyleyerek 'bedelini ödeyecekler' dedi.

GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞEN 'İRAN' İDDİASI

Tüm bu gelişmelerin yankıları sürerken, ABD'de yaşayan Arap gazeteci Osama Fewzi'den çok konuşulacak yeni bir iddia gündeme bomba gibi düştü.

Fewzi, YouTube hesabından yayınladığı videoda 20 Ocak'ta görevini Joe Biden'a devretmesi gereken ABD Başkanı Donald Trump'ın giderayak bir süre daha koltukta kalabilmek içi İran'a nükleer silahla saldırıp savaş çıkaracağını iddia etti.

'WASHINGTON'DA SİLAHLI KUVVETLER TARAFINDAN SALDIRI OLACAK'

Saldırı için bu cuma gününü işaret eden ünlü gazeteci, başkent Washington'da silahlı kuvvetler tarafından sadırılar düzenlenebileceğini de öne sürdü.

'SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI' SUÇLAMASI

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, El Kaide liderinin başına ödül konduğunu ve örgütün yeni üssünün artık İran olduğunu söyledi. İran Dışişleri Bakanı Zarif ise suçlamalara sert tepki vererek Pompeo'yu "savaş çığırtkanlığı" yapmakla suçladı.

Şans Topu sonuçları 28 Nisan 2024! Bakanlık yeni düzenlemeleri duyurdu 175 milyonluk cin çıkarma vurgunu!
Sonraki Haber