6'lı masa devrildi! Şimdi ne olacak?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in altılı masadan ayrılması ile Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'na adaylık çağrısını ve CHP ile İYİ Parti arasındaki gerilimleri konuştu.

''ALTILI MASADA HEP BİR PAZARLIK DÖNDÜ''

Ceyhun Bozkurt, ‘’Yola çıktıklarını yolda bırakan abla: Akşener! Tarih tekerrür ediyor. Akşener'in bir açıklaması her şeyi özetliyor: 'Cumhur İttifakı gibi değiliz, bizimki çıkar birlikteliği' demişti. Altılı masada hep bir pazarlık döndü. 'Kazanacak aday' diyorlar ya, ne kazandıracak? İcraat kazandırması lazım. İYİ Parti'nin tek hedefi yüzde 10'u geçebilmek ve CHP tabanını bölebilmek. Bunlar CHP'nin tabanına oynayan hareketler. Akşener bu karardan pişman olmaz. Çiller'e de her şeyi söyleyip satmıştı. Bu Akşener'in yapısında var. Bu kadar hırs iyi bir şey değildir. Akşener bugün Kılıçdaroğlu'na, yarın öbür gün başka birisine yapar. Narsisizm en sonunda Akşener'i siyaseten yok edecek. 

YAVAŞ VE İMAMOĞLU NE YANIT VERECEK?

Yavaş ve İmamoğlu'dan Akşener'e bir yanıt geleceğini sanmıyorum. Gelirse de kendi partileriyle köprüleri yıkmış olacaktır. Yavaş'ın Kılıçdaroğlu'nun yanında saf tutabileceğini düşünüyorum. Ancak diğer bir ihtimal de İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'yla hareket etmek zorunda kalması. Akşener yalnız kalacak. Akşener'e ne Bahçeli, ne de Erdoğan güvenir. Cumhur İttifakı da istemez, Akşener de gitmez.  İYİ Parti'nin baraj sorunu var. CHP ile yan yana gelemez.

''AKŞENER'İN ESAS ADAYI MANSUR YAVAŞ'TIR''

Kendi içinde pazarlık yapan bir yapı olan altılı masanın hükümet olduğunun düşünün. Bu ülke krizden krize koşar. Bu masa kendi içinde kriz üretebilecek bir masaydı. Altılı masanın uzlaştığı tek şey ABD ve Avrupa yandaşlığıydı. Saadet ve Demokrtat Partisi hariç diğer partiler birçok konuda benzer düşünüyor. Bundan sonra altılı masada ciddi bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Akşener'in Yavaş ile problemi var, esas söylediği İmamoğlu'dur. Akşener kaybedecek. Yavaş ve İmamoğlu CHP olmadan var olamayacaklarını iyi biliyorlar. Muhalefetin içinde ciddi bölünmüşlük olacak. İmamoğlu ya da Yavaş aday olursa, Kılıçdaroğlu da aday olacak. Muhalefetin bölünmüşlüğünden belki de aranan kan bulunacak, bambaşka biri aday olacak. Muhalefette adaylık konusunda başka bir isim öne çıkacak. MHP'yi ele geçirmeye çalıştılar, geçiremeyince bölmeye çalıştılar. Şimdi de altılı masanın kontrolünü ele geçirmeye çalıştılar, geçiremeyince yine böldüler. Akşener her gittiği yerde bunu yapıyor. ifadelerini kullandı.

‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE? ERDOĞAN VE AK PARTİ İLE ‘EGE SİYASETİ’ İLİŞKİSİ NASIL OLACAK? Ekrem İmamoğlu Hamas'a terör örgütü dedi! VATANDAŞ ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR? İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı! Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi?