Amerikan ikiyüzlülüğü sürüyor: Teröristlerle ortak tatbikat yapan ABD'den Türkiye'ye taziye mesajı

ABD Ankara Büyükelçiliği, Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen askerlerimiz için Türkiye'ye başsağlığı mesajı yayınladı. Şehitlerimiz taziye mesajı yayınlayan ABD, bir yandan da terör örgütü PKK'ya silah ve para aktarmaya devam ediyor.

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı üst bölgesinde, bölgeye sızmaya çalışan teröristler kahraman Mehmetçik tarafından engellendi. Çıkan çatışmada 9 askerimiz şehit düşerken 20 terörist de öldürüldü ve örgüte ait 29 nokta imha edildi.

ABD'DEN TÜRKİYE'YE TAZİYE MESAJI

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği de şehitler için taziye mesajı yayınladı.

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Temsilciliği olarak, 12 Ocak tarihinde teröristlerin Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Türk askerlerinin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız.

Amerikan ikiyüzlülüğü sürüyor: Teröristlerle ortak tatbikat yapan ABD'den Türkiye'ye taziye mesajı

TERÖR ÖRGÜTÜNE EĞİTİM VERİYOR, FON AYIRIYOR

Taziye mesajı yayınlayan ABD, bir yandan da arka planda terör örgütüne desteğine devam ediyor.

Amerikan askerleri sıkça YPG/PKK'lı teröristlerle bir araya gelerek silahlı eğitim veriyor ve tatbikatlar yapıyor.

ABD Temsilciler Meclisi 2024 mali yılı için belirlenen 886 milyar dolarlık savunma bütçesinde terör örgütüne de pay ayırdı.

PKK/YPG'nin kullandığı fon 156 milyon dolar olarak belirlendi.

Amerikan ikiyüzlülüğü sürüyor: Teröristlerle ortak tatbikat yapan ABD'den Türkiye'ye taziye mesajı ile ilgili etiketler ABD YPG PKK Şehit
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.