Amerika o fotoğraftaki Afganları Uganda'ya bıraktı!

Afganistan'da yaşan son gelişmelerle ilgili günlerdir dünya medyasında yer alan bir fotoğraf karesi var... O fotoğrafta bir ABD kargo uçağına balık istifi doluşmuş Afganlar görülüyor... İşte o fotoğrafın hikayesi ortaya çıktı. ABD, Taliban'dan kaçmak için kargo uçağına binerek Amerika'ya gitme hayali kuran o insanları Uganda'da indirdi!

Uganda, kısa süre önce ABD'nin talebi üzerine 2 bin Afgan sığınmacıyı ülkesine geçici olarak kabul edeceğini duyurmuştu.

Bu açıklamanın sebebi bugün ortaya çıktı.

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait C-17 kargo uçağı, ABD personeli almak için indiği Kabil Havalimanı’ndan Afgan sivilleri de alarak havalanmıştı. Ve o uçaktan çarpıcı fotoğraf kareleri tüm dünya basını tarafından servis edilmişti.

İngiliz basınında yer alan habere göre,150 kişi kapasiteli kargo uçağına 640 Afgan bindi. Başka bir deyişle uçak sivilleri alarak kapasitesinin yaklaşık 4.5 katına çıkarak havalanmıştı.

Bu konuda Rusya'dan ilginç bir iddia geldi... Rusya Araştırmaları Enstitüsü kargo uçağının Afganları Uganda’ya götürdüğünü iddia etti.

Açıklamada Uganda'ya gelen 400'ün üzerinde ilk Afgan mülteci grubu ülkeye yerleşmeye başladığı ve Afganların Uganda'ya götürüldüklerini bilmediklerini bildirdi.

Uganda, bu kararla Afgan mültecileri ülkesine kabul eden ilk Afrika ülkesi oldu.

Amerika o fotoğraftaki Afganları Uganda'ya bıraktı! ile ilgili etiketler ABD Afganistan Taliban uçak uganda
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.