AMD'nin yeni teknolojisinden umut veren sonuçlar çıktı: İşte 3D V-Cache’nin performans verileri

AMD'nin yeni teknolojisi 3D V-Cache'nin performans testinden umut veren sonuçlar çıktı. Eleştirmenler, yeni teknolojiden oldukça umutlu olduklarının altını çizdi.

Dünyanın en önemli işlemci üreticilerinden AMD'nin 3D çip projesi ‘3D V-Cache’ teknolojisinin performans testinden etkileyici sonuçlar çıktı.

Bu teknolojiyle donatılan Milan-X işlemcisi üzerinde yapılan ilk testten elde edilen sonuçlar, 3D V-Cache teknolojisinin önbellek kapasitesinde kayda değer bir artış yarattığı yönünde. Buna ek olarak, performans konusunda da olumlu gelişmelere sahip.

Chips and Cheese'te yer alan bilgilere göre, 3D V-Cache teknolojisinin bulunduğu işlemcilerde önbelleğin önceki modellere göre büyük oranda arttığı görüldü. Milan ailesinin diğer işlemcilerinin 256 MB önbelleği bulunurken 3D V-Cache’nin yer aldığı işlemcide 768 MB önbellek olduğu belirtiliyor.

Bazı eleştirmenler, önbellekte böyle bir artış yaşanırken işlemcinin hızı ve gücünde büyük bir fark olmamasını olumsuz değerlendirdi. AMD’nin mevcut 3D çip teknolojisi, tek bir V-Cache çipi alıp bir işlemcinin halihazırda var olan önbelleğine entegre edilmesiyle elde ediliyor. Uzmanlar, bu alanda yapılacak çalışmalarla birlikte bu teknolojinin gelecekte L3 önbelleğindeki kapasitesini daha da artırabileceği görüşünde. Ancak şu an elde edilen sonuçlardan da 3D V-Cache teknolojisinin oldukça etkileyici sonuçlar verdiği ifade ediliyor.

AMD'nin yeni teknolojisinden umut veren sonuçlar çıktı: İşte 3D V-Cache’nin performans verileri ile ilgili etiketler amd 3D V-Cache performans eleştirmen
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.