Amasya'da 17 Ocak yarın okullar tatil mi? Son dakika!

Amasya'da yarın okullar tatil mi? Kar tatili ile ilgili son dakika gelişmeleri gündemde takip ediliyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Bugün ise olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. Peki Amasya'da yarın okullar tatil mi? 17 Ocak Amasya'da okullar tatil mi?

Amasya'da yarın okullar tatil mi? İç Anadolu’nun doğusu, Tokat, Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş, Bingöl, Erzincan Tunceli ve Gümüşhane çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Bugün ise kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. Peki 17 Ocak Amasya'da okullar tatil mi? Amasya'da yarın okullar tatil mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

Amasya'da 17 Ocak yarın okullar tatil mi? Son dakika!

17 Ocak Amasya kar tatili için henüz bir açıklama gelmedi. Ancak bir açıklama yapılırsa sitemizden ulaşabilirsiniz.

Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi, Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların; İç Anadolu’nun doğusu, Tokat, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Erzincan ve Gümüşhane çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz kıyıları, Ordu, Giresun, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İSTANBUL-ANKARA YOLUNDA KAR VE TİPİ ENGELİ

Ankara’yı Bolu ve İstanbul’a bağlayan Anadolu Otoyolu’nun Çamlıdere ve Kızılcahamam mevkisi yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 3 saat süreyle ulaşıma kapandı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, akşam saatlerinden itibaren Anadolu Otoyolu’nun Ankara-Bolu güzergahında etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi sürücülere zor anlar yaşattı. Gece yarısı etkisini artıran kar yağışı nedeniyle otoyolun Çamlıdere ve Kızılcahamam mevkisinde çok sayıda tır ve otomobilin kayarak yoldan çıkması sonucu ulaşım her iki yönde tamamen durdu. Özellikle Cankurtaran mevkisinde tipi şeklinde devam eden kar yağışı sonrası otoyolda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Sürücüler ve yolcular saatlerce araçlarında mahsur kalırken Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf etti. Yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonucu otoyoldaki ulaşım Bolu istikametine tek şeritten Ankara yönüne ise iki şeritten sağlanmaya başlandı. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler kayarak yoldan çıkan tır ve araçların kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler ilerleyen saatlerde otoyolun her iki yönünün de tamamen ulaşıma açılacağını belirtti. Bu arada Anadolu Otoyolu’nun Ankara ve Bolu gişelerinde ağır vasıtaların geçişine bir süre izin verilmeyeceği bildirildi.

Amasya, Karadeniz Bölgesi'nde Amasya ilinin merkezi olan kenttir. 2014 yılı itibarıyla toplam 321.913 nüfusa sahiptir. Merkez ilçe ise 135.950 nüfusa sahiptir.

Orta Karadeniz Bölümü'nde yer alır. Anadolu'nun eski yerleşim alanlarından biridir. Hititlerden başlayarak çeşitli uygarlıkların merkezi olmuştur. Kentin bilinen en eski adı, söylendiği biçimi ile günümüze kadar hiçbir değişikliğe uğramadan gelen Amasya’dır. Eski kayıtlarda ve buluntularda Amesseia - Amacia - Amaccia ismi okunmaktadır. Amasya isminin açık bir şekilde okunduğu, Pers, Pontos ve Roma İmparatorluğu dönemlerinde ticarette kullanılan gümüş ve bronz sikkeler (paralar) üzerinde görmek mümkündür.

Bazı sikkeler üzerinde Amaccia veya Amacia isimlerine rastlanılmaktadır. Amasya’nın fethinden önce ve sonrasında da Türkler, Amasseia’yı veya Amaccia, Amacia Türkçede söylendiği gibi Amasya yapmışlardır.

COĞRAFYA
Amasya Karadeniz'in hemen gerisinde yer alır. Şehir vadi tabanı üzerine kurulmuştur. Anadolu’nun iç kesimlerini Samsun Limanı’na bağlayan yol üzerinde bulunan Amasya, 1930’da inşa edilen demiryolu ile Samsun’a bağlanmaktadır.

Tahminen MÖ 60 ve MS 19. yıllarda Amasya'da doğduğu bilinen ve Coğrafya ilminin mucidi olarak tanınan Strabon, yazdığı ünlü coğrafya kitabında Amasya’dan Amasseia olarak söz etmektedir.

Amasya'da 17 Ocak yarın okullar tatil mi? Son dakika! ile ilgili etiketler 17 Ocak Kar tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.