Alyans neden sol yüzük parmağına takılır?

Evliliğin altın sembollerinden birisi olan ve uzun yıllar boyunca birbirlerine bağlılık yemini eden çiftlerin parmaklarını süsleyen evlilik yüzüğü ile ilgili akılları karıştıran en önemli sorulardan bir tanesi de alyans neden sol elin 4. parmağına takılır olmuştur.

Evlilik yüzüğü olan alyans, birbirini seven çiftleri bütünleştiren en önemli özel objelerden bir tanesidir. Bu sebeple evlilik denildiği zaman akla ilk gelen nesnelerden birini alyans oluşturur. Ancak yinede bazıları alyansın takıldığı el konusunda oldukça merak içerisindedir.

M.Ö. 2800 yılında Mısır halkı, hem başlangıç hem de bitiş noktalarının olmaması sebebiyle dairenin, sonsuzluğu temsil ettiğine inanıyorlardı. Evlilik yüzüğü de onlar için sonsuzluğu temsil ediyordu. O yıllarda şimdiki zamana kadarda yüzükler, evliliğin temel taşı olarak görülüyordu.

Alyans neden sol yüzük parmağına takılır?

Birbirini seven çiftleri bağlayan bir sembol olarak kabul edilen alyansın yuvarlak oluşu hiç bitmeyecek bir sevgiyi işaret etmektedir. Özellikle kadınlar için önemli olan yüzükler, bir evliliği en üst seviyeye kadar çıkarma anlamı taşımakta ve evlilik için ilk adımı oluşturmaktadır.

Alyans Neden Sol Elin 4. Parmağına Takılır?

Geçmiş zamanlardan günümüze kadar değişmeyen geleneklerin en başında gelen evlilik yüzüğünün sol ele ve sondan bir önceki parmak olan 4. parmağa takılması gerektiğini herkes bilir. Evlilik yüzüğü olan alyansın sol ele takılması kuralı aslında bir gelenektir.

Alyans neden sol yüzük parmağına takılır? - Resim : 2

Sol elde bulunan damarların direkt olarak kalbe bağlandığı ve yüzük parmağına dokunan altın materyallerinin de kalbe pozitif bir duygu gönderdiğinden dolayı evli olan çiftlerin kalben bağlılığını simgeleyen alyansların bu sebeple sol elin 4. parmağına takıldığı gözlemlenmiştir.

Bu gelenek aslında ne kadar yanlış olsa da hala günümüzde kullanılmaya devam etmektedir. Çiftlerin özellikle birbirlerine olan sevgilerini ifade etmekte kullandığı ‘sol yanım’ kelimesinin de bundan ileri geldiğine inanılmaktadır.

Alyans neden sol yüzük parmağına takılır? ile ilgili etiketler alyans evlilik yüzüğü
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.