Altın fiyatlarında son durum

Altındaki fiyat dalgalanması sürüyor. Geçtiğimiz ay başında ciddi bir artış göstererek 535 lira seviyesine çıkan gram altın, son dönemde 460 lira seviyesinde bulunuyor. Uzmanlar ise güvenli liman olarak görülen altına uzun vadeli yatırım yapanların endişelenmesine gerek yok görüşünü paylaşıyor.

Altın fiyatları, vatandaşların da ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Serbest piyasada çeyrek altın fiyatı 759 lira seviyesinde bulunuyor.

ALTIN FİYATLARI

Gram altın: 462 lira

Çeyrek altın: 759 lira

Yarım altın: 1.521 lira

Cumhuriyet altını: 3.030 lira

“ALTINA UZUN VADELİ YATIRIM YAPTIYSANIZ ENDİŞELENMEYİN”

Yaklaşık bir yıldır dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüse karşı, şirketlerin arka arkaya yaptığı aşı duyurusu, ons altın fiyatının sert düşmesine neden oldu. Altınbaş Üniversitesinden Ekonomist Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Alkin, uzun vadeli yatırım yapanların endişelenmesine gerek olmadığını söyledi.

Hem yurt dışında altın fiyatı düştüğü hem dolar kuru sert şekilde gerilediği için altına yatırım yapanların endişelendiğini aktaran Prof. Dr. Alkin, Kısa vadeli işlem yapan yatırımcıların endişeli olmasını anlıyorum. Ancak Alırım sandığa atarım şeklinde uzun vadeli yatırım yapanların endişelerini anlamakta zorluk çekiyorum. Gram altının uzun vadeli yükselişi de sürecek. Bu nedenle uzun vadeli yatırım yapanların endişe etmesi için bir sebep görmüyorum diye konuştu.

Altın fiyatlarında son durum ile ilgili etiketler altın fiyatları çeyrek altın tam altın gram altın
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.