‘Altılı masada çözemediğinizi Saraçhane’de çözmeye çalıştınız’

Akşener ile İmamoğlu tarafından Kılıçdaroğlu’nun arkasından çevrilen ‘Saraçhane’ komplosunun özellikle servis edildiğini vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, “Çünkü altılı masada çözemediğinizi Saraçhane Meydanı’da çözmeye kalktınız. Bu hakikati herkes biliyor.” ifadelerinin altını çizdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesince İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası gündeme geldi.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu Ekrem İmamoğlu'na, YSK üyelerine söylediği bir ifadeden dolayı başlayan hukuki süreçte ilk derece mahkemesi tarafından verilen kararın nihai olmadığını belirtti.

"OTOBÜSÜN ÜSTÜNDEKİ SEVİNÇ ÇIĞLIKLARINI, KUTLAMA ANLARINI GÖRÜNCE KELİMENİN YETERSİZ KALDIĞINI DÜŞÜNDÜM"

Bu kararın henüz herhangi bir hukuki ve idari sonuç üretmediğinin altını çizen Göksu, şunları söyledi:

"Yargı süreci devam etmektedir. Nihai karar istinaf ve Yargıtay sürecinden sonra ortaya çıkacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili an itibarıyla kesinleşmiş bir mahkumiyet ve siyasi yasak kararı söz konusu değildir. Dolayısıyla ilk derece mahkemesinin verdiği kararın, hukuki, idari ve siyasi sonuçlarını değerlendirmek için yargı sürecinin tamamlanmasını beklemek zorundayız. Durum böyle iken ve bu durum herkes tarafından bilinirken kendi iç siyasi rekabetinizi ve çekişmenizi Saraçhane Meydanı'na taşıyarak, bundan siyasi sonuç üretme çalışmanızı ibretle izledik. Bugün bu konuşmaya başlarken şu cümleyle başlamak istiyordum. İBB Başkanı ile ilgili birinci derece mahkemesinin verdiği karardan dolayı üzüntülerimi ve geçmiş olsun dileklerimi ifade ederek başlamak istiyordum ancak otobüsün üstündeki sevinç çığlıklarını, kutlama anlarını görünce kelimenin yetersiz kaldığını düşündüm."

AK Parti'nin hiçbir zaman siyaset dışı alanlardan güç devşirme peşinde olmadığını, bundan sonra da olmayacağını kaydeden Göksu, AK Parti'nin siyaset anlayışında siyasi rakipleri ile sandıkta rekabet etmenin dışında herhangi bir yöntemi olmadığını belirtti. 

‘AK PARTİ SÜRECİN TARAFI DEĞİL’

Göksu, bugüne kadar AK Parti'nin siyasi rakipleriyle sandıkta ve milletin iradesine giderek mücadele etmeyi tercih ettiğini dile getirerek, "AK Parti bugünlere mahkeme tutanaklarıyla değil, sandık sonuç tutanaklarıyla gelmiştir. Hiçbir zaman için siyasetin alanına müdahale etmek isteyen, siyaset dışı alanlara asla geçit vermemiş, asla onların vesayetini tanımamış, bugüne kadar tanımadığı gibi bundan sonra da siyaset dışı hiçbir vesayet alanının vesayetini tanımayacaktır." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin bu sürecin tarafı olmadığını belirten Göksu, partisinin hiçbir zaman siyaset dışı alanlardan güç devşirme peşinde olmadığı gibi sadece ve sadece gücünü milletin iradesinden, milletin umudundan ve milletin sözünden aldığını anlattı.

AK Parti'nin bu gücünün, sahne arkasındaki masalardan ve pazarlıklardan değil, milletin büyük teveccüh ve desteğinden geldiğini vurgulayan Göksu, "AK Parti olarak siyasi yasaklardan, siyasi vesayetlerden çok çekmiş bir siyasi hareket olarak, siyasete yapılacak hiçbir vesayeti, siyasete yapılacak dışarıdan hiçbir müdahaleyi kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Her zaman milletin iradesine, sandığa sahip çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

"SİZİN HESABINIZ ASLINDA 2023 SEÇİMLERİ"

Göksu'nun konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı oturumda tekrar söz alarak, şunları ifade etti:

"Karar hukuki değil siyasidir, siyasi içeriğine girmeyeceğim.' dedim ama şimdi bakıyoruz. Hukuk, milli irade dersi vermeye kalkan arkadaşlar, siz bize hukuk ve milli irade dersi verecek durumda değilsiniz. Sevinç çığlıklarından söz ediliyor, şaka mı bu? İki yıl 7 ay hapis cezası almış. Size son bir şey söyleyeyim. 'Hukuki değildir, siyasidir' derken o siyasi kısmını biraz daha açacağım. Bugüne kadar yaptıklarınızın hepsini ben sanıyordum, 2019 seçimlerinin hazımsızlığı diye yorumluyordum. Sizin hesabınız aslında 2023 seçimleri, 2023 seçimlerinin hesabını yapıyorsunuz."

“ALTILI MASADA ÇÖZEMEDİĞİNİZİ SARAÇHANE MEYDANI’NDA ÇÖZMEYE KALKTINIZ”

Bunun üzerine bir kez daha söz alan İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, konuşma metni içerisinde tartışmaya konu olabilecek bazı ifadelerin olduğunu söyledi.

Ancak bunları çıkarttığını aktaran Göksu, "Şimdi hakikati söylüyorum Doğan Bey. Otobüsün üstünde sevinç çığlıklarını, odada tokalaşmalarını, el çarpmalarını hep birlikte izledik. Yani buna ne diyeyim? O görüntüleri ben çekmedim, ben servis etmedim. Siz özellikle o görüntüleri çekerek servis ettiniz. Niye? Çünkü altılı masada çözemediğinizi Saraçhane Meydanı’da çözmeye kalktınız. Bu hakikati herkes biliyor. Burada demokrasi, hak, hukuk, adalet dersi verecek bir siyasi parti varsa o da AK Parti'dir. Bunu bil. Siyasi tarihinde tek parti gibi bir anlayışın olduğu, andıçların olduğu, brifinglerin olduğu bir siyasi parti mi bize demokrasi dersi verecek? Yapmayın, bunlara girmek istemezdim." ifadelerini kullandı.

“2024 YILINDA SANDIKLA GÖNDERECEĞİZ”

Göksu, İstanbulluların iradesiyle seçilmiş meclis üyeleri olduklarına değinerek, "İstanbul'un iradesine her zaman ve zeminde sahip çıkarız ve çıkmaya devam edeceğiz. Aziz milletimiz, nerede, hangi konuda karar verirse başımızın üstünde yeri vardır. Tekrar söylüyorum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Allah nasip ederse 2024 yılında sandık sonuçlarıyla biz göndereceğiz." şeklinde konuştu.

‘Altılı masada çözemediğinizi Saraçhane’de çözmeye çalıştınız’ ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Meral Akşener Tevfik Göksu
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.