Altılı masa dağılıyor mu? Davutoğlu açık açık itiraf etti

Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener arasında yaşanan 'adaylık' krizi hakkında açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu masanın içler acısı halini itiraf etti. CHP'ye yakın kaynaklar, Akşener'in masayı dağıtacağını iddia ederken konuyla alakalı Davutoğlu “6'lı masayı hep beraber kurduk, iki liderin bu masayı dağıtma hakları yok." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kübra Par'ın Açık ve Net programında Nagehan Alçı, Kemal Öztürk ve Faruk Aksoy'un sorularını yanıtladı. 6’lı masada yaşanan gerilime değinen Ahmet Davutoğlu "6'lı Masa'yı beraber kurduk, hiçbir iki liderin, üç masayı bu masayı dağıtmayı hakkı yok derim. Gerekirse bu gece giderim, neredelerse birlikte yola çıktık, varsa sıkıntı konuşalım, tartışalım. Hatta yüksek sesle konuşalım. 6'lı Masa ortak üründür" dedi.

"LİDERLERİN SARAÇHANE'DE BİR ARAYA GELMESİ SÜRPRİZ DEĞİL"

Davutoğlu şunları kaydetti:

Sayın Kılıçdaroğlu'na liderler olarak ortak bir şey yapmamız uygun olacağını söyledim. Sonra da sayın İmamoğlu'nu aradım. Muhtemelen meşguldü. Sayın Akşener'i aradım, berabermiş. Onlara da aynısını söyledim. Ankara'da genel merkezde kuruluş yıldönümü şenlikleri vardı. Sonra sayın Ali Babacan ve sayın Gültekin Uysal'ı aradım. 'Bu gece İstanbul'a gideceğim için yarınki toplantıyı haftaya erteleyelim' dedim. Ertesi gün liderlerin Saraçhane'de bir araya gelmeleri benim için sürpriz olmadı. Çünkü ben bunu liderlerle görüştüm. Sayın Kılıçdaroğlu'nu yolda bir müddet bekledim. Sayın İmamoğlu ile sayın Kılıçdaroğlu bir iç görüşme yapabilir diye düşündüm. Şimdi buradan kriz çıkarılmaz.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

6'lı masada erken seçimi konuştuk. 6 Nisan'a kadar evet deriz, sonrasını kabul etmeyiz.''

"BEN CUMHURBAŞKANI OLMAK İÇİN BU PARTİYİ KURMADIM"

Sayın Erdoğan eskiden söylediği sözün arkasında dururdu, şimdi ne söz söylediyse aksini yapıyor. Heyeti gönderdi HDP ile görüştü. Ama aynı anda HDP ile işbirliğini terörle işbirliği olarak görüyor. Her an her hamleyi yapacak bir tablo var ortada. 6'lı Masa'da her senaryoyu aramızda konuşuyoruz. 6'lı Masa'da liderler arasında konuşulmayan, konuşulurken tedirginlik duyulan hiçbir konu yoktur. 6'lı Masa'da verdiğimiz taahhüt gereği hiçbir adaya verilen desteği dışarıda konuşmayacağız. Sayın Akşener'in haklı olarak söylediği bir şey var. İstanbul'da İYİ Parti aday göstermedi. Sayın Ekrem İmamoğlu'nu desteklediği için göstermedi. Bir partiden gelecek adayın genel başkanı tarafından gelmesi, onun konuşulması doğru olur. Ben hayatımda hiçbir işi iddiasız yapmadım. Cumhurbaşkanı adayı olmak için parti kurmadım. Böyle bir iddiamız var olmasına rağmen feragat ederek ortak bir aday oluşturacağız diyoruz. Nitekim sayın Akşener 'aday değilim ama Başbakan olacağım' demesi de doğal.

 

 

Altılı masa dağılıyor mu? Davutoğlu açık açık itiraf etti ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu Ahmet Davutoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.