Alperen yine harika oynadı, Rockets son şampiyon Nuggets'ı devirdi! Jokic'ten Alperen Şengün'e övgü...

NBA'de Houston Rockets, Alperen Şengün'ün harika performansı ile Denver Nuggets'ı 107-104 yenerek galibiyet serisini 6 maça çıkardı. Alperen bu yıl takımın en istikrarlı ve iyi oyuncusu konumunda. Ayrıca maçtan sonra Alperen'in 'idolüm' dediği Nicola Jokic'ten Alperen'e övgüler geldi.

NBA'de normal sezona 11 maçla devam edildi. Rockets, özellikle dördüncü periyottaki skorer oyununun yardımıyla konuk ettiği son şampiyon Nuggets'ı yenerek bu sezonki çıkışını sürdürdü.

Batı Konferansı'nda dördüncü sıraya kadar yükselen Rockets'ta milli oyuncu Alperen Şengün 23 sayı, 8 ribaunt, 5 asist ve 2 blok, Fred VanVleet 26 sayı ve 4 asistle galibiyeti getiren oyuncular oldu. Jeff Green 15 sayı ve 4 ribaunt, Dillon Brooks 10 sayı ve 4 ribaunt, Jalen Green 9 sayı, 8 ribaunt ve 5 asistle skora destek verdi.

10'uncu karşılaşmasında 2'nci kez kaybeden konferans lideri Nuggets'ta all-star Nikola Jokic 36 sayı, 21 ribaunt ve 11 asistle "triple double" yaptı. Michael Porter 25 sayı ve 10 ribaunt, Aaron Gordon 16 sayı, 8 ribaunt ve 5 asist, Reggie Jackson 14 sayı ve 4 ribauntla oynadı.

JOKİC'TEN ALPEREN'E ÖVGÜ

NBA'in iki kez en değerli oyuncusu (MVP) ve geçen sezon NBA Final serisinin MVP'si seçilen Sırp yıldız Jokic, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Rockets'ın Alperen Şengün'ün üzerinden oyun kurmasının, iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu, tüm organizasyona fayda sağlayacak çünkü o bencil olmayan bir oyuncu. Takımı için oynamak ve pas vermek istiyor. Top Alperen'in elindeyken tüm takım hareket ediyor. Gerçekten çok iyi oynadı." değerlendirmesinde bulundu.

Koç Malone ise "Alperen Şengün çok iyi bir oyuncu. Yetenekli. Ribaunt alabiliyor, sırtı dönük oyunu var, savunmacıların arasından ve farklı hücum oyunlarından sayı bulabiliyor. Takım arkadaşlarını daha iyi bir seviyeye çıkarıyor. Şengün, muazzam bir sezon geçiriyor. Oyuna, birçok farklı şekilde etki ediyor." ifadelerini kullandı.

Alperen Şengün, bu sezon 19,4 sayı, 8,2 ribaunt ve 6 asist ortalamasıyla Houston Rockets'ın başarısında başrolü oynadı.

GECENİN DİĞER SONUÇLARI

New York Knicks-Charlotte Hornets: 129-107

Brooklyn Nets-Washington Wizards: 102-94

Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies: 101-105

Philadelphia 76ers-Indiana Pacers: 137-126

Houston Rockets-Denver Nuggets: 107-104

San Antonio Spurs-Miami Heat: 113-118

Chicago Bulls-Detroit Pistons: 119-108

New Orleans Pelicans-Dallas Mavericks: 124-136

Phoenix Suns-Oklahoma City Thunder: 99-111

Golden State Warriors-Minnesota Timberwolves: 110-116

Los Angeles Lakers-Portland Trail Blazers: 116-110

Alperen yine harika oynadı, Rockets son şampiyon Nuggets'ı devirdi! Jokic'ten Alperen Şengün'e övgü... ile ilgili etiketler Alperen Şengün NBA Houston Rockets
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.