Alper Potuk kimdir? Maçta ne yaptı? Fenerbahçe - Benfica maçında neler oldu?

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Benfica ile karşılaşan Fenerbahçe'de forvette oyuna başlayan Alper Potuk performansıyla eleştirilere maruz kaldı. Peki, maçta neler oldu? Alper Potuk kimdir? Neden Twitter üzerinden eleştirilere maruz kaldı? Bütün detaylar haberimizde

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Benfica ile karşılaşan Fenerbahçe'de forvet bölgesinde oyuna başlayan Alper Potuk performansıyla eleştirilerin hedefi oldu. Benfica ile karşılaşan oyuncuya twitter üzerinden eleştiriler yağdırılmasıyla, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçındaki gelişmeler büyük merak konusu oldu. Peki, Maçta neler oldu? Alper Potuk kimdir? Neden twitter üzerinden eleştirilere maruz kaldı? Bütün detaylarıyla haberimizde...

Alper Potuk kimdir?  Maçta ne yaptı?  Fenerbahçe - Benfica maçında neler oldu?

F.Bahçe'de Alper Potuk isyanı yaşanıyor!.. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Benfica ile karşılaşan F.Bahçe'de forvet bölgesinde oyuna başlayan Alper, verimsiz performansıyla eleştirilerin hedefi oldu. Teknik direktör Phillip Cocu, Benfica deplasmanında takımını sahaya sürdüğü 11'de forvet görevini Alper Potuk'a verdi. Alper, oyunda kaldığı 74 dakikalık süre içerisinde bu bölgede etkili olamazken, sarı-lacivertli taraftarlar da tecrübeli oyuncuyu sanal medya üzerinden çok sert sözlerle eleştirdi. İşte bu eleştirilerden bazıları şöyle:                                                                                                                                                              

"Valbuena vurdu, Alper golü çıkardı!"
"Alper; faydan yok, zararın çok"
"Orta direk Alper"
"Alper'i forvet yapan hayat, bize neler yapmaz"
"Fernandao'nun maçıydı bu, Alper sahada kayboldu adeta"
"Alper, forvet olarak sahaya çıktığından haberdar mı?"
"Alper'in koşuyoluna tabiri, beni derin buhranlara sürüklüyor"
"Adam geçip, faul yapan bir yetenek Alper Potuk"
"Alper çalımı atıyor, topu sürüyor, buraya kadar iyi.. O kritik son hamleye geldiğinde, olmuyor. Yani 78 yıldır böyle bu!"
"Alper gol atmanı beklemiyorum, bari rakip kaleye vurduğumuz topların önüne geçme kardeşim."

ALPER POTUK

Alper Potuk 8 Nisan 1991; Bolvadin, Afyonkarahisar, Türk millî futbolcudur.

Alper Potuk; 8 Nisan 1991'de, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, fabrika işçisi baba ile ev hanımı bir annenin üç çocuğundan ikincisi olarak dünyaya geldi.Sırasıyla babasının işi nedeniyle Balıkesir'in Bandırma ve Eskişehir'in Çifteler ilçelerinde yaşadı.2002'de Çiftçelerspor'un altyapısında futbola başladı. Burada Eskişehirspor'la oynanan ve 4-1 kaybedilen maçta takımının tek golünü frikikten atmasından ötürü rakibinin dikkatini çekti ve 2005'te Eskişehirspor'un altyapısına transfer oldu.

29 Mayıs 2009'da, 2008-09 sezonunun son haftasında, Gaziantepspor ile oynanan ve 1-1 biten karşılaşmanın 75. dakikasında oyuna girerek ligdeki ilk maçına çıktı.2009-2010 sezonunda ligde 16 kez forma giyen futbolcu, yetenekleriyle kısa sürede Eskişehirspor'un vazgeçilmezleri arasına girdi. Alper Potuk'un Eskişehirspor formasıyla ilk 11'de sahaya çıktığı ilk maç 10 Ocak 2010'da Fenerbahçe'nin deplasmanda 1-0 kazandığı Türkiye Kupası maçıdır.

İlerleyen zaman içerisinde takım'da daha sık oynama fırsatı buldu ve 2010-11 sezonunda ilk onbir'de oynamaya başladı. İlk arabasına Eskişehirspor'da oynarken o zamanki teknikdirektörü Bülent Uygun'un kulüp başkana Halil Ünal'a söylemesi sonucu Halil Ünal'ın araba hediye etmesi sonucu sahip olur. 2010 - 2011 sezonunda ilk 11'de şans bulmaya başlayan Alper Potuk, Kariyerindeki tek kırmızı kartını Eşkişehispor'un 12 Mart 2011 tarihinde deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediye Spor'u 2-0 yendiği maçta 87. dakikada 2. sarı karttan gördü. Sezon boyunca 20 lig maçında 4 asist yaptı.

2011-12 sezonunun sezon öncesi transfer döneminde en çok konuşulan genç yetenekler arasına girdi. Eskişehirspor forması altında ligdeki ilk golünü 29 Ekim 2011 tarihinde maçın 9. dakikasında Samsunspor'a karşı attı. Devre arasında Fenerbahçe ile kulübü anlaştı ancak oyuncu anlaşmadı ve tekrar kulübüne döndü. 2011-12 sezonunda ise ligde 35 maç 2 gol 2 asistlik performansıyla dikkat çekti.

2012-13 sezonunda ise iyice takımının oyun kurucusu olan Potuk, 30 lig maçına çıkıp 3 gol atarken sezon başında ise ilk UEFA Avrupa Ligi maçına St. Johnstone karşısında çıktı ve bu maçta bir de gol attı. Eskişehirspor'da 106 lig maçında görev aldı ve 5 gol kaydetti. 22 Mayıs 2013 tarihinde Fenerbahçe ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe'ye 6.250.000 €+Henri Bienvenu karşılığında transfer olmuştur.Fenerbahçe formasıyla ilk lig maçına 17 Ağustos'ta, Konyaspor karşısında çıktı.Fenerbahçe'de ilk golünü 31 Ağustos'ta Sivasspor karşısında kaydetmiştir.İlk şampiyonluğunu Fenerbahçe'yle yaşamıştır.

14 kez millî takımlara çağrılan Alper Potuk, 4 kez Türkiye U-19, 1 kez Türkiye U-20 ve 6 kez de Türkiye U-21 forması olmak üzere toplam 11 kez millî formayı giymiştir ve bu karşılaşmalarda bir gol kaydetmiştir.

Fenerbahçe
Süper Lig şampiyonluk: 2014
Türkiye Süper Kupası: 2014
Türkiye Süper Kupası ikinciliği: 2013

FENERBAHÇE

1908 yılında 2. Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte serbest bir ortam oluştu. Bu vesileyle birçok spor kulubü kurulmaya başladı. O dönemde özellikle İngilizler tarafından oynanan futbol zamanla Türk sporcular tarafından da oynanmaya başlandı. Fenerbahçe tairihte 3 Mayıs 1907 yılında İstanbul Moda'da kuruldu. Takımın kurucuları Nurizade Ziya Bey, Ayetullah Bey ve Necip Bey'dir. Kulubün renkleri ilk başlarda sarı-beyazdı. Daha sonra alınan ortak kararla sarı-lacivert yapılmasına hemfikir olundu. Kurdukları bu takıma Fenerbahçe adını verdiler. Kadrosunu sürekli yenileyerek geliştiren Fenerbahçe özellikle İngiliz ve Rum takımlarına karşı büyük zaferler kazandı.

O dönemde Osmanlı Devleti büyük bir çöküşün içerisindeydi. İmparatorluğun başkenti olan İstanbul 16 Mart 1920 yılında İtilaf Devletleri tarafından işgal edildi. Bu sırada Fenrbahçe özellikle işgalci İngiliz ve Fransız askerleriyle yaptığı maçların büyük bir kısmını kazandı. Takımın aldığı bu zaferler halk tarafından da büyük bir beğeniyle izleniyordu. Spor kulübü geçmişten günümüze kadar birçok başarı elde ederek gönüllerde yer adindi. Futbolun yanı sıra takım basketbol, atletizm, boks, yüzme, masa tenisi, voleybol gibi birçok spor dalında da kendini göstermektedir. Takımın maskotu sarı kanaryadır.

Alper Potuk kimdir? Maçta ne yaptı? Fenerbahçe - Benfica maçında neler oldu? ile ilgili etiketler Alper Potuk Fenerbahçe Benfica maçı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.