Almanya'dan depremzedelere beş günde vize: Başvuru için hangi belgeler gerekli?

Almanya Dışişleri Bakanlığı, depremzedelere beş gün içinde vize verilebileceğini duyurdu. Peki Almanya'ya vize başvurusu yapmak isteyen depremzedelerin hangi belgelere ihtiyacı var?

Geçtiğimiz günlerde Almanya hükümetinin, Türkiye'deki depremlerden etkilenen depremzedelere kolay vize sağlayacağı yönünde ilk bilgileri almıştık. Şimdi ise vize süreciyle ilgili detaylar geldi.

Federal Meclisin İnsan Hakları ve İnsani Yardımlar Komisyonu'nda açıklama yapan bir Almanya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, epremzedelerin olabildiğince hızlı ve bürokratik olmayan şekilde vize alabilmesi için gayret edildiğini belirtti. Yetkilinin açıklamalarına göre, gerekli belgeleri hazırlayan depremzedeler, beş gün içerisinde vize alabilecek. Peki vize başvurusu yapacak depremzedelerin hangi belgeye ihtiyacı var?

ALMANYA'YA VİZE BAŞVURUSU YAPMAK İSTEYEN DEPREMZEDELERİN İBRAZ ETMESİ GEREKEN BELGELER

Vize başvuru formu, Geçerli (veya geçici) Türk pasaportu, seyahat sağlık sigortası, Biyometrik fotoğraf, 1. veya 2. derece akrabadan alınmış taahhüt yazısının aslı, davet eden kişinin nüfus cüzdanı veya pasaport fotokopisi ve varsa oturum izninin fotokopisi, “Tarihceli Yerleşim Yeri Bilgileri Raporu” (tarihçe, afet anında deprem bölgesinde ikamet edildiğini göstermeli), “Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” (akrabalık ilişkisini göstermeli), durumun aciliyetini izah eden kısa yazılı açıklama, reşit olmayanlar için: Her iki ebeveynin imzası/noter tasdikli muvafakatnamesi ya da velayet hakkının tek ebeveynde olduğunu gösteren belge veya geçici velayet belgesi.

Almanya'dan depremzedelere beş günde vize: Başvuru için hangi belgeler gerekli? ile ilgili etiketler Vize Almanya deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.