Almanya'da yeni hükümetin iktisat politikaları nasıl şekillenecek?

16 yıllık Merkel dönemi sona ererken son genel seçimlerde galip gelen Sosyal Demokrat Parti'yi (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile işbirliği yapmasıyla kurulan yeni hükümeti ekonomik politikalarda önemli kararlar bekliyor.

Almanya'da geçtiğimiz Eylül ayında düzenlenen seçimlerin galibi SPD lideri Olaf Scholz, ekonomi politikalarında tedarik zinciri ve yüksek enflasyon başta olmak üzere birçok soruna çözüm getirmeye çalışacak.

Ülkede enflasyonun beklentilerin üzerinde yüzde 6 seviyesinde 90’lı yılların başından bu yana en yüksek orana ulaşmasından sonra fiyat artışları ülkenin gündemine geldi.

Maliyetlerdeki ivmeli artışın 2022'de hafiflemesi ve iktisadi görünümde iyileşmenin sürmesi öngörülürken, Omicron varyantının pazarlardaki etkilerinin hissedilmeye başlanması sonrası mevcut verilerin daha da kötüleşmesinden endişe ediliyor.

Tedarik zinciri sorunlarının imalat sektörü başta olmak üzere birçok faaliyet alanını olumsuz olarak etkilemesinden dolayı üretimde yaşanan aksaklıklardan sonra, iktisatçılar önümüzdeki kış aylarında göstergelerde kötüleşmenin gözlenebileceği konusunda uyarılar yapıyor.

SCHOLZ YÜKSEK ENFLASYON İSTEMİYOR

Almanya'da seçimi kazanan SPD'nin, Yeşiller ve ekonomik anlamda liberal eğilimli FDP ile koalisyonun liderliğini üstlenen Scholz, yeni hükümetin ilk sınavlarından biri olacak olan yüksek enflasyon kon usunda değerlendirmelerde bulundu.

Scholz, yüksek enflasyonun yarattığı sıkıntılar hakkında beklenen düşüşün yaşanmaması durumunda buna yönelik politikalar üretileceğini belirtti. Bugün resmi olarak göreve başlayacak Scholz hükümetinin önümüzdeki günler de iktisadi politikalarını kamuoyuna paylaşması bekleniyor.

Almanya'da yeni hükümetin iktisat politikaları nasıl şekillenecek? ile ilgili etiketler Almanya Olaf Scholz yüksek enflasyon tedarik zinciri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.