"Alim mi yetiştiriyorsunuz" dedi, büyük tepki çekti

Twitter hesabından okulların yüz yüze eğitime geçmemesi gerektiğini savunarak "Alim mi yetiştiriyorsunuz" şeklinde paylaşım yapan Dr. Ahmet Faruk Yaycı büyük tepki çekti. Yaycı, sonrasında yaptığı paylaşımlarda ise eğitim sistemini eleştirdi.

İç hastalıkları uzmanı Dr. Ahmet Faruk Yağcı'nın Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım büyük tepki çekti. Yağcı, okulların bir sene daha açılmaması gerektiğini savunarak "Alim mi yetiştiriyorsunuz" dedi. Yağcı'nın yaptığı paylaşıma özellikle çocukları okula giden sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Yağcı, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bir kez daha: Açmayın okulları. Gecsin gitsin bu sene. Bir şey olmaz. Hangimizin ömründen saçma yere bir sene gitmedi ki. Alim mi yetiştiriyorsunuz?"

SERT TEPKİ GELDİ

Yağcı'nın Twitter hesabından yaptığı paylaşıma özellikle çocukları okula giden sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Yağcı ise bazı yorumlara yanıt verdi.

Ahmet Faruk Yağcı'nın paylaşımına gelen bazı tepkiler şöyle:

YAĞCI KENDİNİ SAVUNDU

DR. Ahmet Faruk Yağcı, gelen tepkiler sonrası uzun bir paylaşım yaptı. "Alim mi yetiştiriyorsunuz" sözünü eğitim sistemine bağlayan Yağcı, şu ifadeleri kullandı:

"Daha önceden de yazdım ama kısa bir dizi ile eğitim sistemi hakkında düşüncelerimi yazayım. Bu görüşler tamamen beni bağlar. Cevaplarınızı da şahsımı hekimliğimi falan aşağılayarak değil de fikirlerinizi yazarak verirseniz sevinirim. Öncelikle 12 yıl mecburi eğitim saçma.

Kafamda mecburi eğitim olarak 4 sene var. Burada sabahtan akşama kadar, fazla kalabalık olmayan sınıflarda olabildiğince basit ve herkese hitap edebilecek bir eğitim verilmeli. Öğlen yemeği de okulda ve birlikte yenmeli. Bir buçuk saatten fazla da serbest zaman olmalı.

Öğrencilere hakkı ile Türkçe ve güzel yazı yazma, gözü kapalı dört işlem yapma, vatandaşlık ve kanun nizam bilgileri, Ülkeler coğrafyası, Hamasi olmayan basit tarih. İnternet okuryazarlığı ve herhangi bir yerde yaşayabilecek kadar günlük ingilizce öğretilmeli. Bu kadar..

Dördüncü sınıfı bitiren öğrencilerden ailesi isteyenlere doğada yaşama ve el becerisi eğitimi kamp şeklinde verilmeli. Gruplar halinde ilgilerini uyandıran konularda sohbet tarzı eğitim ve fikir tartışmaları yapabilmeliler. Alet kullanma, bitki yetiştirme, balık avlama vb

Bunu çeşitlendirmek mümkün ama her şekilde bir usta ile sohbet ya da bir işin ucundan tutmayı öğrenmeliler. Bu sürecin sonunda yapılacak bir değerlendirme ile çocukların eğilimleri, eğitimin ne yönde devam edebileceği rapor halinde insanlara bildirilmeli. Bundan sonrası ise aile, devlet ve vakıf bursları, özel burslar vb ile öğrenciler gerçekten sevebilecekleri şekilde okula devam etmeliler. kimi sanat ağırlıklı, kimi zanaat, kimi bilim vb... Bunların bugün başlansa şekillenmesi yıllar alır. Ancak mevcut hali ile iler tutar yeri kalmamıştır.

Diyebilirsiniz ki sen doktorsun kendini kurtarmışsın konuşuyorsun. Değil. Kafa yoruyorum. İnsanların tamamını üniversite mezunu yapmak saçmalık diyorum. Düğüm atmayı bilmeyen lise mezunu, bıçak kullanmayı bilmeyen üniversiteli, bitkiler hakkında manav vitrini dışında bilgisiz

Ortaokul mezunu var ve buna ülke olarak kahrolmamız gerekir diyorum. Okulların resmi ürünü diplomadır. Ancak daha önemli olan da sosyalleşme, iş becermeyi öğrenme, dostluk gibi yan ürünlerdir. Bunu da biliyorum. Ancak mevcut sistem, okulları, üniversiteleri standarda bağlayan anlayış insan yetiştirmemizi engelliyor sadece girdiği gibi çıkan diplomalılarımız oluyor. düşünün çocuğunuzu 27 tane akrabanın idaresinde yer aldığı bir üniversitede okutuyorsunuz. Evet diploma alıyor. Sonra? Acilen sistemin çeşitlendirilmesi, dini ağırlıklı olup da lümpen yetiştiren okulların sayısının azalması, üniversiteli olsun da ne olursa olsun görüşünün yok olması gerekiyor... Yarış yine bir şekilde olacaktır ama daha iyi şartlarda, yeteneklilerin vakıflarca dürüstçe destekleneceği bir yarış olmalıdır.

Zamanımızın Leyli Meccani (Parasız yatılı) okulları bile mevcut sisteme göre biraz daha insani daha bir eşitleyici idi. Şimdi bebesine her türlü imkanı sunan, üstüne üstlük bir de laf ettirmeyen, zekasını eşsiz sanan veliler zamanı. Çuvaldızı başkasına batırmadan önce kendinize bir insülin iğnesi olsun batırmaya izin verin. Ha biz bu sistemden okulların verdiğinden mutluyuz, o evden ayrı olduğu sürede acaip ilerliyor falan diyorsanız.. Allah selamet versin..."

"Alim mi yetiştiriyorsunuz" dedi, büyük tepki çekti ile ilgili etiketler Okul Twitter ahmet faruk yağcı alım tepki
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.