Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan kimdir, nereli, ne zaman, nerede şehit oldu?

20 yıl öncesinde 5 meslektaşı ile beraber şehit edilen Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, mezarı başında bir kez daha saygıyla anılıyor. Diyarbakır’ın Gaffar Babası olarak bilinen Ali Gaffar Okkan hakkında tüm detayları araştırdık. Peki, Ali Gaffar Okan kimdir, nereli, ne zaman ve nerede şehit oldu?

20 yıl öncesinde 5 meslektaşı ile beraber şehit edilen Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, mezarı başında bir kez daha saygıyla anılıyor. Diyarbakır’ın Gaffar Babası olarak bilinen Ali Gaffar Okkan hakkında tüm detayları araştırdık. Peki, Ali Gaffar Okan kimdir, nereli, ne zaman ve nerede şehit oldu?

20 sene önce 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır’daki Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde silah arkadaşları Atilla Durmuş, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy ile beraber şehit olan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan bir kez daha saygıyla anılıyor.

ALİ GAFFAR OKKAN KİMDİR?

24 Şubat 1952 tarihinde Sakarya’nın Adapazarı ilçesine bağlı olan Hendek’te dünyaya gelen Ali Gaffar Okkan’ın annesinin adı İmran Okkan, babasının adı Fikri Okkan’dır. 30 Eylül 1970 tarihinde ilk olarak Polis Koleji‘nden, daha sonrasında ise 29 Eylül 1973 tarihinde Polis Akademisi‘nden başarı ile mezun olan Gaffar Okkan, ilk görevini İzmir Emniyet Müdürlüğü‘nde Komiser Yardımcılığı olarak yerine getirmiştir.

İzmir’de Emniyet Amirliği görevine kadar yükselen Gaffar Okkan, 1983’de Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü‘ne, 1985’de de yine Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü‘nde şube müdürü görevlerinde bulunmuştur. 1986 yılında Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü‘ne atanan Okkan, 1992 senesinde Eskişehir Emniyet Müdürü Yardımcılığı‘na getirilmiştir. 6 Aralık 1993 senesinde 1. Sınıf Emniyet Müdürü ünvanını alan Okkan, Kars İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır.

18 Kasım 1997 senesinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olarak atanan Ali Gaffar Okan, Kars Emniyet Müdürü olduğu zamanlarda PKK ve Hizbullah gibi terör örgütlerinin pençesi altından olan Diyarbakır‘a gönderilmiştir. Hüseyin Velioğlu‘nun İstanbul Beykoz’da bulunan evine yapılan baskında büyük rol oynayan Okkan ayrıca Hizbullah’ın çökertilmesine büyük emekleri geçmiştir.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan kimdir, nereli, ne zaman, nerede şehit oldu?

Kadın polis memurları ilk kez onun verdiği emirle Diyarbakır sokaklarına adım atmıştır. Mavi ve beyaz renklerde iki otomobil alan Okkan, her iki araca da iki kadın polis görevlendirdi. Aracın bir tanesi kaybolan çocukları bulup ailelerine teslim ederken, diğer araç ise yürümekte zorluk çeken yaşlı vatandaşlara yardım etmekteydi.

Havaalanına tekerlekli sandalyeler aldıran Okkan’ın ilk yaptığı icraatlerden birisi de şehrin dört bir yanını kameralar ile donatması olmuştu. Gece yarılarında bile odasında bulunan dev ekranlardan şehri takip eden Okkan, olumsuz bir durumda polisleri bilgilendirmekten geri kalmazdı.

Zerrin Okkan ile dünya evine giren Ali Gaffar Okkan’ın Can Okkan ve Sezin Okkan adında iki de çocuğu bulunmaktadır.

ALİ GAFFAR OKKAN NE ZAMAN, NEREDE ŞEHİT OLDU?

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olduğu zamanlarda 24 Ocak 2001 Çarşamba akşamında saat 17.40 sıralarında Valilik Konağı‘na makam aracı ile seyir halinde iken kimliği belirlenemeyen kişiler tarafında pusuya düşürülen Ali Gaffar Okkan, olay yerinde hayatını kaybederek şehit oldu.

Cinayetin üzerindeki sır perdesi henüz aralanamayan Ali Gaffar Okkan’ın Hizbullah tarafından şehit edildiği iddiaları vardır. Okkan’ın mezarı şu anda Sakarya‘nın Adapazarı ilçesi Hendek‘te Hendek Şehir Mezarlığı‘ndadır.

 

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan kimdir, nereli, ne zaman, nerede şehit oldu? ile ilgili etiketler Diyarbakır emniyet müdürü ali gaffar okkan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.