Ali Gaffar Okan kimdir?

"Ali Gaffar Okkan kimdir? Neden öldürüldü? Kim öldürdü?" soruları vatandaşlarımız tarafından merakla araştırılıyor. Şehit polis memuru, Diyarbakır'da öldürülmüştü. İzmir'de emniyet amirliği rütbesine kadar çeşitli birimlerde görev yaptıktan sonra, 1983 yılında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanarak, 1985 yılında şube müdürlüğüne terfî etti. 1986 yılında Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev aldı. Bu ilde 1992 yılında Emniyet Müdür Yardımcısı oldu. 6 Aralık 1993 tarihinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfî ederek Kars İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Peki, Ali Gaffar Okan kimdir? Detaylar haberimizde...

Ali Gaffar Okan vatandaşlarımız tarafından merakla araştırılıyor. Diyarbakır Emniyet Müdürü olan Gaffar Okkan aradan yıllar geçmesine rağmen hala unutulmadı. Ali Gaffar Okkan, 24 Şubat 1952 tarihinde Sakarya'nın Hendek ilçesinde dünyaya geldi. 30 Eylül 1970 tarihinde Polis Koleji'nden mezun olan Gaffar Okkan, 29 Eylül 1973 tarihinde de Polis Akademisi'nden mezun olmuştur. 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 civarında makamından Valilik Binası'na makam aracıyla giderken Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Pusuya düşürülen Gaffar Okkan, açılan ateş sonucunda olay yerinde şehit oldu. Ali Gaffar Okkan suikastinin failleri günümüzde de halen bulunamamıştır. Peki, Ali Gaffar Okkan kimdir? Neden öldürüldü? Kim öldürdü? Detaylar haberimizde...

ali_gaffar_okkan_kimdir

ŞEHİT DÜŞEN ALİ GAFFAR OKKAN KİMDİR?

Ali Gaffar Okkan, 24 Şubat 1952 tarihinde Sakarya'nın Hendek ilçesinde dünyaya geldi. 30 Eylül 1970 tarihinde Polis Koleji'nden mezun olan Gaffar Okkan, 29 Eylül 1973 tarihinde de Polis Akademisi'nden mezun olmuştur.

Mezuniyetinin ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne Komiser Yardımcısı olarak atanan Gaffar Okkan, İzmir'de Emniyet Amirliği rütbesine kadar çeşitli birimlerde görev yaptı. 1983 yılında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Ali Gaffar Okkan, 1985 yılında şube müdürlüğüne terfi etti.

Ali Gaffar Okkan, 1986 yılında Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev aldı ve burada 1992 yılında Emniyet Müdür Yardımcısı oldu. 6 Aralık 1993 tarihinde de 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi eden Gaffar Okkan, Kars İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

18 Kasım 1997 tarihinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olarak göreve başlayan Ali Gaffar Okkan, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi'nden mezun oldu.

Yıllarca PKK ve Hizbullah terörünün ve aşırı göçün ağır sonuçlarının yaşandığı Diyarbakır şehrine atanan Ali Gaffar Okkan, Hizbullah'ın çökertilmesinde büyük rol oynadı. Aynı zamanda ilk kez kadın polisler onun emriyle sokağa çıktılar ve trafiği yönettiler.

İki küçük otomobil alan Ali Gaffar Okkan, bu otomobilleri mavi-beyaza boyattı ve ikişer kadın polis görevlendirdi. Bir otomobil kayıp çocukları bularak ailelerine teslim ediyor, diğer otomobil ise yürümekte zorluk çeken yaşlı vatandaşlara yardımcı oluyordu.

Ali Gaffar Okkan'ın ilklerinden biri de şehrin kritik noktalarına kurdurduğu kameralardı. Gece yarılarına kadar makam odasındaki dev ekrandan şehri izleyen Ali Gaffar Okkan, Diyarbakır tarihine geçen önemli bir Emniyet Müdürü idi.

Ali Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 civarında makamından Valilik Binası'na makam aracıyla giderken Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Pusuya düşürülen Gaffar Okkan, açılan ateş sonucunda olay yerinde şehit oldu.

Ali Gaffar Okkan suikastinin failleri günümüzde de halen bulunamamıştır.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevinde iken 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sıralarında makâmından Valilik Binası'na makam aracıyla seyir hâlinde iken, Sezâi Karakoç Bulvarı üzerinde Et Balık Kurumu ile Eflatun Park arasında, kimliği belirsiz kişilerce pusuya düşürülerek açılan ateş sonucu olay yerinde şehit edildi. Bu cinâyet hâlâ çözülememiş olmakla birlikte, Hizbullah tarafından işlenildiği iddia edilmektedir. Hakkında pek çok gazete yazısı ve kitap yazıldı. Ayrıca Gaffar Okkan'ın hayatını ve bu suikastı konu alan “3310 Öldürüldü” isimli kitap Emrah Gürkan tarafından kaleme alındı.

ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜ GAFFAR OKKAN'I ANMA MESAJI

24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı suikast ile şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan için Tekirdağ Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak bir anma mesajı yayınladı.

Mesajında Gaffar Okkan'ın meslek hayatında görev yaptığı yerlerde halk tarafından sevildiğine vurgu yapan Başkan Kadir Albayrak, "24 Ocak 2001 tarihinde bir suikast sonucunda yaşamını yitiren Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, başarılı meslek yaşamıyla örnek olan ülkemizin yetiştirdiği önemli bir değerdi. Vatan ve millet aşkıyla yürüttüğü mesleğinde pek çok başarıya imza atan Gaffar Okkan, görev yaptığı her yerde halkın gönlünde taht kurmuştu. Ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yürüten Gaffar Okkan, birlik ve beraberliğimizi hedef alan hainler tarafından şehit edildi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a suikast düzenleyen karanlık güçlerin ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik her türlü eylemleri sonuçsuz kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı, şehit edilişinin 17. yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum" dedi.

Ali Gaffar Okan kimdir? ile ilgili etiketler ali gaffar okkan kimdir neden öldürüldü kim öldürdü
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.