Aleyna Çakır'ın vücudunda bulunmuştu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen adlı kadının iple asılarak ölümüne ilişkin soruşturmada flaş bir karara imza attı. Başsavcılık, Esen'in tırnak ve cinsel organında bulunan farklı DNA profillerinin karşılaştırılacağını duyurdu. Otopsi sonucunda genç kızın asılma sonucu öldüğü netleşmiş, vücudunda başkaca darp izi olmadığı kaydedilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda "Aleyna Çakır" olarak bilinen Sema Esen'in ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında maktulün cesedinde tespit edilen DNA profilleri üzerindeki işlemlerin sürdüğünü açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan son dakika açıklamasında, "Sema Esen'in klasik otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasından tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması yönünde Cumhuriyet Başsavcılığımızca kanuni gereğine tevessül edilmiş olup işlemler devam etmektedir." denildi.

Aleyna Çakır'ın vücudunda bulunmuştu

ALEYNA ÇAKIR'IN ÖLÜMÜ

Aleyna Çakır adını kullanan Sema Esen bundan yaklaşık 6 ay önce evinde asılı olarak ölü bulunmuştu. 

Sevgilisi olan Ümitcan Uygun, 3 Haziran 2020'de Ankara'nın Keçiören ilçesi Yükseltepe Mahallesi'nde yaşayan ve "Aleyna Çakır" takma adını kullanan kız arkadaşı Sema Esen'in evine gitmiş, kapıyı açmaması üzerine çilingirle kapısını açtırdığı daireye girdiğinde Çakır'ın cansız bedeniyle karşılaşmıştı.

Genç kızın ölümünün ortaya çıkmasının ardından olayın cinayet mi yoksa intihar mı olduğunun belirlenmesi için ceset Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, savcılık da olaya ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Bu arada sosyal medyada erkek arkadaşının darbetmesi sonucu öldüğü iddiasına ilişkin Çakır'a ait bazı görüntülerin paylaşılması üzerine yapılan incelemede ise o videonun olaydan 1,5 ay önce çekildiği tespit edilmişti.

Darp olayına ilişkin Uygun hakkında "Konut dokunulmazlığının ihlali, kasten yaralama, tehdit ve hakaret" suçlarından işlem tahsis edilmişti. Mahkeme, Uygun'u 30 gün süreyle 6284 sayılı kanun kapsamında şiddet mağdurunun konutuna, okuluna, iş yerine yaklaşmama tedbirleri uygulayarak serbest bırakma kararı vermişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Haziran 2020'de yaptığı açıklamada, Esen'in, erkek arkadaşı tarafından darbedilmesine ilişkin sosyal medyadan yayımlanan görüntülerin ölümüyle ilgisinin bulunmadığını duyurmuştu.

Aleyna Çakır'ın vücudunda bulunmuştu ile ilgili etiketler cinayet Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı DNA aleyna çakır Sema Esen intitihar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.