ALES/2 giriş belgesi nasıl alınır?

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı)/2 sınavı giriş belgeleri açıklandı. Giriş belgelerinin erişime açılmasının ardından, "ALES/2 giriş belgesi nasıl alınır?" sorusu büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

ALES, "Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı"nın kısaltmasıdır. Türkiye'deki üniversitelerin lisansüstü programlarına (yüksek lisans ve doktora) başvuruda bulunan adayların girmesi gereken bir sınavdır. ALES, ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenir.

ALES, adayların akademik yeterliliklerini ölçmeyi amaçlar. Sınav, genel olarak sayısal (matematik), sözel (Türkçe) ve eşit ağırlık (hem sayısal hem de sözel) olmak üzere üç farklı puan türünde yapılır. Adaylar, seçtikleri lisansüstü programın gerekliliklerine ve tercih ettikleri alana uygun puan türünü seçerek sınava girerler.

ALES sınavı genellikle yılda birkaç kez düzenlenir ve adaylar başvurularını belirtilen tarihler arasında yaparlar. Sınavda başarılı olmak, lisansüstü programlara başvuruda bulunan adaylar için önemli bir adımdır çünkü programlara kabul edilme süreçlerinde sınav sonuçları değerlendirmeye alınır. Bu kapsamda, ALES/2 sınav giriş belgelerinin erişime açılmasının ardından sınava katılım sağlayacak adaylar büyük bir heyecanla, "ALES/2 giriş belgesi nasıl alınır?" sorusuna yanıt aramaya başladı...

ALES/2 giriş belgesi nasıl alınır?

ALES/2 SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için 20 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan sınav giriş belgeleri artık erişime açıldı. Sınavda yer alacak adaylar, sınav giriş belgelerine ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr üzerinden ulaşabilecekler.

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"20 Ağustos 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2023-ALES/2) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 10 Ağustos 2023 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecektir.

20 Ağustos 2023 tarihinde uygulanacak 2023-ALES/2 Sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

ALES/2 giriş belgesi nasıl alınır? ile ilgili etiketler ALES ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.