ALES soru ve cevapları yayınlandı mı?

Adayların uzun zamandır çalıştığı ALES sınavı için verilen süre bitti. Bugün çoğu kişi ALES sınavına katılım gösterdi. ÖSYM ise adaylar için önemli bir uyarıda bulundu.Vatandaşlar soruların açıklanıp açıklanmadığını araştırmaya başladı. Peki ALES soruları ve cevapları yayınlandı mı? Ales/3 ne zaman olacak? Sınav ücreti ne kadar?Tüm merak edilenler cevabı haberimizde...

ALES soru ve cevapları yayınlandı mı? Sınav için verilen sürenin sonuna gelindi. Bugün çoğu vatandaş ALES sınavına katıldı. ÖSYM'den ise adaylar için önemli bir duyuru yapıldı. Vatandaşlar soruların açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. Peki ALES soruları ve cevapları yayınlandı mı? Ales/3 ne zaman olacak? Sınav ücreti ne kadar?Tüm bu sorulara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALES soru ve cevapları yayınlandı mı?

ALES SINAV SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

ALES sınav soru ve cevapları henüz yayınlanmadı. ÖSYM tarafından yayınlanacak olan ALES soru ve cevapları ile ilgili duyuru yapıldığında haberimizin içeriğinden soru kitapçığına ulaşabilirsiniz.

ALES/3 NE ZAMAN?

2018 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES/3 Sonbahar Dönemi) 18 Kasım 2018 tarihinde 81 il merkezi ile Lefkoşa’da (sadece Sonbahar Dönemi Sınavı) uygulanacak.

ALES/3 (SONBAHAR) GEÇ BAŞVURU GÜNÜ VE SINAV ÜCRETİ: 10 Ekim 2018, 150,00 TL (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

 ALES NEDİR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca,
- yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda,
- ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,
- yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

ALES soru ve cevapları yayınlandı mı? ile ilgili etiketler ales soruları ales cevapları açıklandı mı?
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.