ALES sonuçları ne zaman açıklanıyor? ÖSYM 2017 ALES sınav sonuçları sorgulama ekranı...

Mayıs ayında yapılan 2017 ALES sınav sonuçları açıklandı. ALES sınavına giren adaylar 2017 ALES sınav sonuçlarını ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden sorgulayabilecekler. İşte merakla beklenen sınav sonuçlarına dair son gelişmeler...

Mayıs ayının 7'sinde yapılan ALES sınav sonuçları açıklandı. ALES sonuçları ne zaman açıklanıyor? ÖSYM ALES sınav sonuçları sorgulama sayfasından sınavların sonucunu öğrenebilirsiniz.

Öğrenci adaylarının gündeminde 2017 ALES sınav sonuçları var. 7 Mayıs Pazar günü yapılan ALES sınavının sonuçları için heyecanlı bekleyiş. ÖSYM sınav takvimine göre ALES sonuçları bugün açıklandı. Adaylar 2017 ALES sınav sonuçlarını ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden sorgulayabilecekler.

ales_sonuAlarA

7 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen ALES sınav sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden adaylara bugün duyuruldu. Binlerce adayın merak içinde beklediği 2017 ALES sınav sonuçları ÖSYM tarafından gün içerisinde açıklandı. ALES sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş sağlayıp sorgulama yapabilecekler.

ALES SINAV SONUCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ALES Puanı İle Neler Yapılır?

-Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) için ALES puanının %40'ı, sözlü sınav puanının %40'ı ile mezuniyet notunun %20'si dikkate alınarak yerleştirme puanı hesaplanır. Oranlanmış puanınız ile yurtdışında yüksek lisans ve doktora eğitimi gördükten sonra yurtiçinde bir devlet kurumda görevlendirilirsiniz. (ALES Min. 70)

-Ülkemizdeki tüm Üniversitelerde Lisansüstü eğitim (Yüksek Lisans ve Doktora) görebilmek için ALES puanına ihtiyacınız vardır. Lisansüstü eğitim değerlendirmesinde ALES puanının oranı %50'den az olamaz. (Tezsiz Yüksek Lisans programları hariç)

-Üniversitelerde Öğretim Elemanı olabilmek için ALES puanına ihtiyacınız vardır. Siz de Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi, Okutman, Uzman vb. olarak Ünivesitede görev yapmak için ALES'den en az 70 puan almak durumundasınız. ALES puanı Öğretim Elemanı başvurusunda ön değerlendirmede %60-%70 oranında değerlendirmeye alınır.

-Tübitak Yurt İçi Doktora ve Yüksek Lisans Burs Programına Katılmak isterseniz ALES puanınızın %50'si oranında değerlendirilmeye alınırsınız.

-Yükseköğretim Kurulu tarafından izin verilen yükseköğretim kurumlarındaki öğretmenlik sertifika programlarına (Pedagojik Formasyon) öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde de ALES sonuçları kullanılacaktır. Öğretmenlik sertifika programlarına başvuruda bulunmak isteyenlerin bu sınava girmeleri zorunludur.

ALES sonuçları ne zaman açıklanıyor? ÖSYM 2017 ALES sınav sonuçları sorgulama ekranı... ile ilgili etiketler ALES ÖSYM ales sonuçları 2017 ales sınav sonuçları 2017 sınav sonuçları sorgulama sınav sonuçları ales sınav sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.