ALES 4 yanlış 1 doğruyu götürür mü?

ALES puanları ile yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalar için lisansüstü eğitime girişte kullanılıyor. Peki, ALES sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürür mü? İşte ALES sınavı detayları…

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak olan atamalar için lisansüstü eğitime girişte ALES puanları öne çıkıyor. Sınava giren adaylar ise ALES’te 4 yanlışın 1 doğruyu götürüp götürmediğini merak ediyor. Peki, ALES sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? İşte detaylar…

ALES 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜR MÜ?

ALES sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Bu sebeple her 4 yanlış işaretlemede 1 doğru yanıt da çıkarılıyor. Kalan netlerle puan değerlendirmesi yapılıyor.

2021 ALES sınavı

ALES DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı ALES sınavında cevap kağıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunarak bilgisayar ortamında değerlendiriliyor. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanarak doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde ediliyor.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülüyor. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanıyor. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanıyor.

ALES 4 yanlış 1 doğruyu götürür mü? ile ilgili etiketler ALES ales sınavı ALES 2021
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.