ALES 2 geç başvuruları ne zaman? ALES 2 hangi tarihte yapılacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), ülkemizde lisansüstü eğitime girişte ve yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda kullanılan puanları sağlayan bir sınavdır. ALES 2 başvurularının ne zaman yapılacağını merak eden adaylar sınav tarihi hakkında araştırmalara başladı. Peki ALES 2 geç başvuruları ne zaman? ALES 2 hangi tarihte yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023-ALES/1 için başvuruların geç başvuru dönemini duyurdu. Geç başvuru işlemleri, 10-13 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu süre içerisinde başvurularını tamamlayamayan adaylar için ikinci bir şans sunulmuş olacak.

ALES 2 geç başvuruları ne zaman? ALES 2 hangi tarihte yapılacak?

ALES Geç Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

Adaylar, ALES geç başvurularını iki farklı yöntemle tamamlayabilirler. İlk yöntem, ÖSYM başvuru merkezlerine bireysel olarak başvurmaktır. İkinci yöntem ise ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden başvuru yapmaktır. Bu yöntemle başvuran adaylar, geç başvuru ücretini de online olarak ödeyebilecektir.

ALES Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar?

ALES geç başvuru ücreti 277,50 TL olarak belirlenmiştir. Adaylar, bu ücreti ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi'ni (https://odeme.osym.gov.tr/) kullanarak ödeyebilirler.

ALES 2 Geç Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

ALES 2 için başvurular 4-10 Temmuz tarihleri arasında alınmıştı. Ancak bu tarihleri kaçıran adaylar için bir fırsat daha sunuluyor. ALES 2 için geç başvuru süreci 19 Temmuz'da başlayacak ve adaylar 25 Temmuz'a kadar bu dönemde başvurularını tamamlayabilecekler. Geç başvuru ücreti, normal başvuru ücretinin yüzde 50 fazlası olarak belirlenmiştir.

ALES 2 Sınav Tarihi ve Sonuç Açıklama Tarihi

ALES 2 sınavı 20 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları ise 5 Eylül'de açıklanacaktır.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Nedir?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda ve ülkemizde lisansüstü eğitime girişte kullanılan bir sınavdır. ALES, ilgili kurumların kullanacağı puanları sağlayarak akademik kadrolara atama ve lisansüstü eğitim seçim süreçlerinde temel bir ölçüt olarak kullanılmaktadır.

ALES 2 geç başvuruları ne zaman? ALES 2 hangi tarihte yapılacak? ile ilgili etiketler ALES
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.