Aksaray Sultanhanı OSB’de 350 milyon dolarlık dev yatırım: Lacoste'un tekstil ve ayakkabı üretimi Aksaray'da yapılacak!

Eren Holding, tekstil ve güneş paneli alanında Aksaray Sultanhanı Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) 2 ayrı yatırım yapacak. Yapılan tekstil yatırımı kapsamında dünyaca ünlü Fransız markası Lacoste'un tekstil ve ayakkabı üretimi Aksaray'da gerçekleştirilecek. 2500 kişiye de iş imkanı sağlanacak.

Eren Holding, güneş panelleri ve tekstil alanında Aksaray Sultanhanı Organize Sanayi Bölgesi’nde 350 milyon dolar tutarındaki iki ayrı yatırım yapacağını duyurdu. 

Eren Holding’in güneş panelleri ve tekstil alanındaki 350 milyon dolar tutarındaki iki ayrı yatırımı ile Aksaray Sultanhanı Organize Sanayi Bölgesi’nde 2500 kişiye iş imkanı sağlayacağı açıklandı.

2500 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK

Eren Holding bünyesinde bulunan Eren Enerji toplam 1500 kişiye istihdam sağlayacak.  Elektrik üreten güneş panelleri ise hücre üretiminin yanı sıra dünyaca ünlü Fransız Lacoste giyim firmasının tekstil ve ayakkabı üretimini 1000 kişilik istihdamla sağlayacak. 

Üretim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 13 Mayıs 2022 tarihinde Alt Teşvik Bölgesine alınan Sultanhanı OSB’de toplam 310 bin metrekare alanda kurulacak fabrikalarda gerçekleştirecek. 

EREN HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI AKSARAY'DA

Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ve beraberindeki heyet, Aksaray’a gelerek holdingin yapacağı yeni yatırımlar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Valilikte yapılan toplantıda Aksaray’ın yeni kurulan organize sanayi bölgelerinin yatırım avantajlarını anlatan Vali Aydoğdu, 3 ilçede yeni kurulan organize sanayi bölgelerinin 6. bölge yatırım teşvik imkanları ile yatırımcılara önemli ayrıcalıklar sunduğunu, bu nedenle toplam sanayi parsellerinin çok üzerinde yatırımcının arsa tahsisi için talepte bulunduğunu söyledi.

TÜRKİYE'DE İKİNCİ FABRİKA OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Eren Enerji, elektrik üretiminde kullanılan güneş panellerinin hücre üretimini Aksaray Sultanhanı OSB’de 300 bin metrekare alanda kurulacak fabrikada gerçekleştirecek. Bu fabrika elektirik panellerinin hücre üretiminde Türkiye’de ikinci fabrika olma özelliğini taşımakla beraber bu üretim Aksaray’da olacak.

Yapılacak yatırımla ilk etapta 1500 kişinin istihdam edilmesinin öngörülüyor. Holding bünyesinde ünlü Fransız giyim markası Lacoste’un tekstil ve ayakkabı üretimini Sultanhanı OSB’de 10 bin metrekare alanda gerçekleştirecek, bu yatırımla beraber ilave 1000 kişilik daha istihdam sağlanacak.

EREN HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI:  YIL SONU İTİBARİYLE BAŞLATMAYI PLANLIYORUZ

İş insanı Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren yaptığı açıklamasında, “Kentin jeopolitik konumu, sunduğu imkânları yerinde gördük. Yapacağımız yatırımların kente hayırlı olmasını diliyorum. İki yeni yatırımımız yılsonu itibariyle başlatmayı planlıyoruz. 350 milyon dolar yatırım bedeli olarak öngördüğümüz projelerimizi kısa sürede de tamamlayıp Aksaray Sultanhanı OSB’de üretime geçmek istiyoruz" diye konuştu.

Aksaray Sultanhanı OSB’de 350 milyon dolarlık dev yatırım: Lacoste'un tekstil ve ayakkabı üretimi Aksaray'da yapılacak! ile ilgili etiketler Aksaray eren holding
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.