Aksaray imsakiye 2024! Aksaray sahur ve iftar vakitleri 2024

Tüm müslümanların beklediği Ramazan ayındayız. Manevi duyguların arttığı bu ay oruç ibadeti yerine getirilecek. Peki, Diyanet tarafından imsakiye yayınlandı mı? Aksaray'da yaşayanlar Aksaray imsakiye vakitlerini araştırıyor. İşte Diyanet'ten yayımlanan Aksaray imsakiye saatleri...

Oruç ibadeti nasıl yapılır? Diyanet'ten Aksaray imsakiye vakitleri yayınlandı. Ramazan ayı dünya üzerinde tüm müslümanlar tarafından büyük bir sevinç ile karşılanıyor. Ramazan ayında orucun başlangıç ve bitiş saatleri imsakiye ile duyuruldu. Diyanet'ten Aksaray imsakiye vakitleri yayınlandı. Yayınlanan imsakiyede sahur, iftar ve teravih saatleri yer alıyor. Aksaray imsakiye 2024 Aksaray'da yaşayanlar tarafından araştırılıyor. Saat kaçta iftar olacak sorusu akşam ezanı saatlerinde sıkça soruluyor. İşte, Aksaray sahur ve iftar vakitleri 2024...

2024 AKSARAY İMSAKİYE | AKSARAY SAHUR VAKTİ! AKSARAY İFTAR VAKTİ 2024 

Aksaray imsakiye 2024! Aksaray sahur ve iftar vakitleri 2024

Aksaray imsakiye 2024! Aksaray sahur ve iftar vakitleri 2024 - Resim : 2

MUKABELE NEDİR?

Mukabele, bir kimsenin Kur'an'ı ezberden veya kitaptan yüksek sesle okuması ve onu dinleyen topluluğun da sessizce Kur'an'dan takip etmesidir. Mukabele, Arapça'da "karşılıklı okuma" anlamına gelen "mukabele" kelimesinden gelir.

MUKABELE GELENEĞİ NE ZAMAN BAŞLADI?

Mukabele geleneği Hz. Muhammed (s.a.v.) dönemine kadar uzanmaktadır. Hz. Muhammed (s.a.v.), her Ramazan ayında Cebrail (a.s.) ile Kur'an'ı karşılıklı okurmuştur. Bu gelenek, sahabeler tarafından da devam ettirilmiş ve günümüze kadar ulaşmıştır.

MUKABELE NE ZAMAN VE NEREDE OKUNUR?

Mukabele, camilerde, mescitlerde, evlerde ve diğer uygun mekanlarda yapılabilir. Ramazan ayında camilerde mukabele geleneği yaygındır. Özellikle teravih namazlarından sonra mukabele yapılmaktadır.

MUKABELE NASIL YAPILIR?

Mukabelede, bir kişi Kur'an'ı yüksek sesle okurken, diğer kişiler de sessizce Kur'an'dan takip ederler. Okuyan kişi hata yaparsa, dinleyenler onu düzeltirler. Mukabele, genellikle bir cüz veya bir hatim şeklinde yapılır.

MUKABELE YAPMANIN FAZİLETİ NEDİR?

Mukabele yapmanın birçok fazileti vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Kur'an'ı okumak ve dinlemek sevabı kat kat artar.
  • Günahlara kefaret olur.
  • Rahmet ve bereket iner.
  • Manevi huzur ve tatmin duygusu verir.
  • Allah'a yakınlaşmaya vesile olur.

Ramazan ayında mukabeleye katılmak için:

  • Camilerin mukabele programlarını takip edebilirsiniz.
  • Mukabele yapan bir gruba katılabilirsiniz.
  • Kendi evinizde mukabele yapabilirsiniz.

Mukabele, Kur'an'ı okumak ve dinlemek için güzel bir fırsattır. Ramazan ayında mukabeleye katılarak bu fırsattan yararlanabilirsiniz.

Aksaray imsakiye 2024! Aksaray sahur ve iftar vakitleri 2024 ile ilgili etiketler oruç Ramazan Aksaray
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.