Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılış töreni gerçekleşti! Türkiye’nin ucuza elektrik kaynağı Akkuyu Santrali nerede açıldı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı külliyesinden Akkuyu Nükleer Güç Santrali ilk nükleer yakıt getirme törenine canlı yayın bağlantısı ile katılımını gerçekleştirdi.

Türkiye'nin en geniş hacimli yatırım alanı olma özelliğine sahip ilk nükleer güç santrali Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı ilk ne zaman başladı? Türkiye'ye faydası ne olacak? gibi sorular merak edilmeye başlandı. Özellikle İstanbul'un tüm elektriğinin üretilebileceği bir alan olduğu söylenilmesi dikkatleri tamamen bu santrale yöneltti.

TÜM İSTANBUL ELEKTRİĞİ…

Türkiye'deki ilk nükleer güç santrali olma özelliğine sahip Akkuyu Nükleer Santrali yapımında 30.000 kişi görev aldı. 4 farklı üniteden oluşan dev tesis Mersin'in Gülnar ilçesinde inşa edildi. Bu tesis için Bakan Dönmez: “4 farklı nükleer santral olacak. Bu Türkiye'nin elektrik ihtiyacını yüzde 10’unu karşılayacak. Yani demek oluyor ki tüm İstanbul'un elektriği burada üretilebilecektir” açıklamasında bulundu.

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ NEREDE AÇILDI? İLK TEMEL…

Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılış töreni gerçekleşti! Türkiye’nin ucuza elektrik kaynağı Akkuyu Santrali nerede açıldı?

Akkuyu Nükleer Santrali Mersin il merkezine 140 kilometre uzaklıkta Büyükeceli beldesine bağlı yerleşim merkezinde inşa edildi. Temel ilk kez Türkiye ve Rusya arasında yapılan anlaşma gereğince 12 Mayıs 2010 tarihinde katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya devlet başkanı Putin'in video konferans görüşmesi ile 3 Nisan 2018 tarihinde ilk temel atıldı. O günden itibaren ilk inşaat çalışmaları başlamış oldu.

Temel atımının üzerinden geçen 2 yılın ardından 2020 yılında ikinci ünitenin inşaat süreci başladı ve proje hızlandı. Aradan geçen bir yılın ardından 3.ünite için çalışmalar hızlandırıldı ve tesisin son ünitesinin temeli 21 Temmuz 2022 tarihinde atıldı.

AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİNİN FAYDASI NE OLACAK?

Akkuyu Nükleer Güç Santralinin en önemli kârı ise Türkiye'de elektrik üretimine katkı sağlayacak olmasıydı. Her gün 24 saat çalışacak ve 4.800 megavatlık güç ile elektrik üretimi yapacak. Sadece bu tesis başlı başına ülkenin %10 elektrik üretimini gerçekleştirecek.

Mersin'de açılışı gerçekleşen Akkuyu Nükleer Güç Santralinin inşası ile Türk mühendisler için yeni bir istihdam alanı oluşacak. Burada yerli ekipmanlar kullanılabilecek. Bu sayede yeni sanayi kolları oluşurken yeni istihdam alanları da beraberinde gelecek. Türkiye'nin kendi enerjisini çeşitlendirmesi adına ülkenin büyümesine de ek katkı sağlayacak.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılış töreni gerçekleşti! Türkiye’nin ucuza elektrik kaynağı Akkuyu Santrali nerede açıldı? ile ilgili etiketler Akkuyu Nükleer Santrali
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.