Akıllı Telefonunuzun neden bir VPN'e ihtiyacı var? Telefonunuzda VPN kullanmak güvenli midir?

Akıllı telefonunuz için VPN, çevrimiçi faaliyetlerinizi korumak için güvenli bir çözümdür. Bilgisayar korsanları, birçok kişisel bilgi içerdiği için bu verileri hedeflemeyi sever. İster hücresel bağlantınızı, ister Wi-Fi'nizi kullanın, akıllı telefonunuz sizi kimlik hırsızlığına ve diğer siber tehditlere maruz bırakır. Bu nedenle, telefonunuzda bir VPN'e sahip olmak, evde bir VPN'e sahip olmaktan daha önemli olabilir.

Telefonunuzun gün içinde birden fazla genel Wi-Fi ağına bağlanma olasılığı diğer cihazlardan daha yüksek olduğundan tehditlere karşı oldukça savunmasızdır. Artı tarafta, telefonlar bir dizüstü bilgisayardan daha hassas verileri tutabilir, ancak bu büyük ölçüde onları nasıl kullandığınıza bağlıdır. Telefonunuzu herkese açık bir Wi-Fi ağında sık sık kullanıyorsanız, onu korumak için bir VPN kullanmalısınız.

Bu, özellikle telefonunuzu internet bankacılığınızı veya diğer önemli hesaplarınızı sık sık kontrol etmek için kullanıyorsanız geçerlidir. Yalnızca telefonunuzun veri planını kullanırsanız risk azalsa da, sonuç olarak yine de vardır. Oysa bir VPN kullanıyorsanız, olası tehditler hakkında endişelenmenize gerek kalmaz. Bu size çok huzur verir ve sizi güvende tutar. Ancak, yine de akıllı telefonunuzun neden bir VPN'e ihtiyacı olduğunu merak mı ediyorsunuz? Telefonunuzda VPN kullanmak yasal olarak güvenli mi? O halde akıllı telefonlar ve bir VPN hakkında bilmeniz gereken her şeyi okumaya devam edin.

Bir Akıllı Telefonda VPN Kullanmak Güvenli midir?

Kısa cevap evettir. Akıllı telefonunuzda bir VPN kullanmak, abone olmak için premium bir VPN seçerseniz tamamen güvenlidir. İtibarlı bir VPN uygulaması, internete bağlandığınız sunucuyu değiştirmenize ve konumunuzu etkili bir şekilde gizlemenize olanak tanır. Bu, belirli bölgelerle sınırlı içeriğe erişmenize veya internette gezinirken belirli bir gizlilik düzeyini korumanıza yardımcı olabilir.

Peki, bir VPN'nin internet bağlantınızı daha güvenli hale getirmesi gerekiyorsa, ne gibi tehlikeler oluşturabilir? Verilerinizi günlüğe kaydeden sahte VPN'leri içeren dolandırıcılık, gezinme bilgilerinizi reklam ortaklarına satan VPN'ler olabilir. Yine de bu tür şeyler önemli ölçüde düşürüldü.

Akıllı Telefonunuzda neden bir VPN'e ihtiyacınız var?

Akıllı telefonlar, özellikle hareket halindeyken, bugünlerde internete erişmek için kullandığımız en yaygın ve kullanışlı cihazdır. Bu yüzden hem telefonunuzda hem de dizüstü veya masaüstü bilgisayarınızda bir VPN kullanmalısınız. Akıllı telefonunuzda neden bir VPN'e ihtiyacınız olduğunu merak ediyorsanız, bazı ikna edici nedenlere bir göz atın:

Herkese açık Wi-Fi'nin güvenli kullanımı:

Herkese açık Wi-Fi'yi güvenli bir şekilde kullanmak önemlidir. Akıllı telefonlar, herkese açık Wi-Fi ağlarına bağlanmak için sıklıkla kullanılır. Bağlantınız parola korumalı olsa bile ağdaki diğer kullanıcılar tarafından görülebilirsiniz. Bir bilgisayar korsanı, kahve dükkanı şifrenizi alabilir ve sizinle aynı ağa bağlanabilir. Bir VPN kullanarak, şifreleme ve anonimleştirilmiş verilerle korunursunuz.

Finansal veriler için şifreleme sağlama:

İnternet bankacılığı için akıllı telefon uygulamaları popülerdir, ancak bunları kullanırsanız, finansal verilerinizi internet üzerinden aktarmış olursunuz. Amazon ve Groupon gibi alışveriş uygulamalarını kullandığınızda, çevrimiçi alışverişlerinizde de benzer bir risk alıyorsunuz. Birçok uygulama kendi şifrelemelerini kullanabilirken, bir VPN verilerinizin çalınmamasını sağlamaya yardımcı olabilir.

Şifreli Aramalar:

Sesli ve görüntülü sohbet verileri şifrelenir. Skype, Google Hangouts, Apple'ın FaceTime ve hatta Wi-Fi aramasını kullanan tüm aramalarınız istenmeyen "dinleyicilere" sahip olabilir. Şifreleme, uzaktaki bilgisayar korsanlarının veya diğer kuruluşların izniniz olmadan konuşmalarınızı dinlememesini sağlar.

Özel Kurumsal Dosyalara Erişme:

iPhone veya Android akıllı telefonunuzdan, birisine e-posta yoluyla yanıt vermek bazen çok daha hızlıdır. Ancak, gizli bir belge (sunum, elektronik tablo vb.) eklemeniz gerekiyorsa, onu şirketin çevrimiçi depolama alanından indirmeniz gerekir, bu da güvenli bir bağlantı gerektirecektir.

Akış Sitelerinden Coğrafi Olarak Kısıtlanmış İçeriğin Engelini Kaldırın:

Bazı YouTube, Netflix, Hulu, BBC, HBO Max içerikleri yalnızca bazı yerlerde kullanılabilir. Bu, bu platformların kullanılabilir olduğu bir ülke dışındaki herhangi bir platforma doğrudan erişmeye çalışırsanız, bunu yapamayacağınız anlamına gelir. Bir akıllı telefon VPN hizmeti, içeriğin kullanılabilir olduğu konumdaki bir sunucuya bağlanmanıza yardımcı olabilir.

Akıllı Telefonun Güvenli Bir Şekilde Bağlanması:

Telefonunuzu güvenli bir şekilde bağlayabilirsiniz. Telefonunuza bir VPN kurarak dizüstü bilgisayarınızı daha güvenli hale getirirsiniz. Bunun nedeni, seyahat ederken dizüstü bilgisayarınızda internete kolayca erişmek için telefonunuzu genellikle bir erişim noktası veya bağlanma cihazı olarak kullanabilmenizdir.

Çevrimiçi Rezervasyon Daha Ucuz Olabilir:

Telefonunuzla internetten düzenli olarak bir şeyler satın alıyor musunuz? Bilgisiyarınızda bir VPN kullanıyorsanız fiyatlar daha ucuz olabilir. Bazı şüpheli fiyatlandırma taktikleri nedeniyle, bir web sitesi sizin çok fazla benzer bir şey aradığınızı fark ederse, uçak biletleri ve otel odaları daha pahalı hale gelebilir.

Son Olarak

Akıllı telefonlar için VPN'lere sahip olmak artık önemlidir ve kurmaları basittir. Yani akıllı telefonunuzda bir VPN kullannırsanız kaybedecek bir şeyiniz olmaz. En temel düzeyde, verilerinizin hakkınızda daha fazla bilgi edinmeye çalışan web sitelerinden korunmasını sağlarlar. Bununla birlikte, savunmasız olabilecek daha az bilinen herkese açık Wi-Fi ağlarını kullanırken sizi güvende tutarlar. Siber saldırılara karşı önlem almak istiyorsanız VPN indirmeniz şiddetle tavsiye edilir.

Akıllı Telefonunuzun neden bir VPN'e ihtiyacı var? Telefonunuzda VPN kullanmak güvenli midir? ile ilgili etiketler surfshark vpn
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.