Akciğer kanseri riskini öğrenmek bu kadar kolay: Sadece parmak testiyle risk ortaya çıkıyor! Parmak testi için…

Akciğer kanseri, en tehlikeli hastalıklardan biri olarak biliniyor. Bu kansere yakalanma riskini tespit etmek için bazı testler uygulanıyor. Parmak testi de bu testler arasında yer alıyor. İşte detaylar…

Akciğer kanseri, ölümcül bir hastalık olduğu için pek çok kişinin korkulu rüyası haline geldi. Bu hastalıkta tedavinin başarılı olabilmesi için erken teşhis son derece önemli oluyor. Ancak hastalık hızlı bir şekilde yayılarak bazen çok fazla belirti vermeden ilerleyebiliyor.

Akciğer kanserini erken dönemde tespit etmek için vücudu iyi dinlemek gerekiyor. Vücutta ortaya çıkan belirtilere göre hemen doktora gitmekte fayda bulunuyor. Öte yandan düzenli aralıklarla yaptırılacak checkup ile de hastalık tespit edilebiliyor. Uzmanlar hastalığın tespiti için bir yöntem daha öneriyor. Bu yöntem sayesinde akciğer kanserini anlamak mümkün oluyor.

PARMAK TESTİ NASIL YAPILIR?

Akciğer kanseri riskini öğrenmek bu kadar kolay: Sadece parmak testiyle risk ortaya çıkıyor! Parmak testi için…

Parmak testi kesin olarak akciğer kanseri olduğunuzu göstermez. Ancak gerekli kontrollerin yapılması için bir şüphe uyandırır. Parmak testi sırasında tırnakların karşılıklı olarak birbirine bastırılması gerekiyor. Bastırma sırasında tırnakların arasında küçük bir boşluk kalması gerekiyor.

Tırnaklarınızı birbirine bastırdığınız zaman herhangi bir boşluk kalmıyorsa parmak uçları şiş olabilir. Bu durum akciğer kanseri belirtisi olarak görülüyor. Parmak çomaklaşması olarak adlandırılan bu durum tırnak tabanından itibaren başlıyor.

Ardından tırnak yatağının alt kısmında bulunan dokuda parlama yaşanıyor. Ayrıca yandan baktığınız zaman kıvrımın daha çok olduğu görülebiliyor. Son aşamada yumuşak dokuda sıvı birikmesi ortaya çıkabiliyor. Bu tür belirtiler halinde bir hekime danışılabilir.

AKCİĞER KANSERİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Akciğer kanseri belirtileri arasında kalıcı öksürük, nefes darlığı ve hırıltı yer alıyor. Aynı zamanda göğüs enfeksiyonları, omuz-bel ağrısı, balgamda kan, yorgunluk gibi belirtiler de görünüyor. Ses kısıklığı ve yüzde şişlik de bu hastalık sonucu ortaya çıkıyor.

Akciğer kanserini erken dönemde tespit etmek için vücudu iyi gözlemlemek gerekiyor. Olağan dışı belirtilerin ihmal edilmemesi ve hemen doktor kontrolüne gidilmesi tavsiye ediliyor. Böylece hastalık ilerlemeden tedavi edilebiliyor.

Akciğer kanseri riskini öğrenmek bu kadar kolay: Sadece parmak testiyle risk ortaya çıkıyor! Parmak testi için… ile ilgili etiketler Akciğer Kanseri akciğer
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.