AK Parti Sözcüsü Çelik: Demokrasimizi korumak için teröre karşı kararlı durmak zorundayız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerine Türkiye'nin koyduğu vetoya CHP'den gelen tepkiye yanıt verdi. NATO'ya üye lacak ülkelerin teröre destek vermemesini istemelerinin temel hakları olduğunun altını çizen Çelik, "Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi korumak için teröre karşı kararlı durmak zorundayız. Bu bir milli egemenlik ve milli güvenlik kararlılığıdır" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası güvenlik endişeleri yaşayan İsveç ve Finlandiya NATO'ya üyelik için başvurdu. Türkiye, iki ülkenin teröre verdiği destek nedeniyle üyeliklerine karşı çıkıyor. CHP'den gelen son açıklamada ise Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın teröre desteğini NATO gündemine getirmesi 'taktik hata' olarak nitelendi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'den gelen son açıklamaya tepki gösterdi. Çelik, teröre karşı durmanın milli egemenlik ve milli güvenlik kararlılığı olduğunun altını çizerek, "CHP adına buna karşı çıkılması, Türkiye’yi her önüne gelene otomatik onay veren iradesiz bir ülke gibi göstermektir. Bunun, 12 Eylül darbe yönetiminin Yunanistan’la ilgili yaptığı yanlıştan farkı yoktur" ifadelerine yer verdi.

Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

AK Parti Sözcüsü Çelik: Demokrasimizi korumak için teröre karşı kararlı durmak zorundayız ile ilgili etiketler Ömer Çelik AK Parti CHP NATO İsveç Finlandiya
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi tutuklandı.