Ak Parti Sinop Belediye Başkan adayı Yakup Üçüncüoğlu kimdir? Kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

Türkiye genelinde Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere yönelik hazırlıkların hız kazandığı bir dönemde, belediye başkan adayları da merak konusu oldu. Ak Parti Sinop Belediye Başkan adayı Yakup Üçüncüoğlu oldu. Peki Yakup Üçüncüoğlu kimdir? Kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

Türkiye Mart ayında yapılacak Yerel Seçimlere odaklandı. Belediye başkan adayları merak konusu oldu. Ak Parti Sinop Belediye Başkan adayı Yakup Üçüncüoğlu oldu. Peki Yakup Üçüncüoğlu kimdir? 

Ak Parti Sinop Belediye Başkan adayı Yakup Üçüncüoğlu kimdir? Kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

AK PARTİ SİNOP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAKUP ÜÇÜNCÜOĞLU KİMDİR?

15 Eylül 1967′ de Sinop’ta doğan Üçüncüoğlu; ilk, orta ve lise öğrenimini Sinop’ta tamamlamıştır. Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler bölümünde eğitim görmüştür.

Sinop’ta uzun süre esnaflık yaptı. Gençlik yıllarından itibaren spor ve sosyal hayatla iç içe bir yaşamı tercih etti. Bir süre Bilardo Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği yaptı. Halen de bir çok spor federasyonunda üst kurul delegeliği görevini yürütmektedir. Çeşitli kulüplerde sporcu ve yönetici olarak bulundu, sivil toplum kuruluşlarında aktif görev almaktadır.

Türk Kızılayı Sinop Şubesi, Türk Hava Kurumu (THK) Sinop Şubesi gibi önemli bir çok sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinde bulundu. Halen Sinop Gençlik Spor Kulübü  ve Sinop Tanıtım, Doğa, Kültür, Turizm Derneği Başkanlığını yürütmektedir.

1989 yılından itibaren siyaset hayatına başlamış, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) teşkilat başkanlığı ve il başkanlığı görevinde bulunmuştur. AK Parti Genel Merkezinin düzenlediği Siyaset Akademisini başarıyla bitirdi. 2011 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Sinop İl Genel Meclisi Üyesi seçildi. Üçüncüoğlu yaklaşık 4 yıldır İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürütüyor.

Yakup Üçüncüoğlu evli ve 3 çocuk babası.

 

Ak Parti Sinop Belediye Başkan adayı Yakup Üçüncüoğlu kimdir? Kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu? ile ilgili etiketler AK Parti Sinop Belediye Başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.