AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu'ndan yeni anayasa açıklaması: Bütün şartları zorlayacağız olmuyorsa milletimize gideceğiz

Manisa'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, yeni anayasayla ilgili dikkat çeken açıklama yaptı. Yenişehirlioğlu, Türkiye Yüzyılı'na yakışacak yeni, sivil bir anayasayı millete kazandırmanın gayreti içinde olacaklarını belirterek, "Bütün şartları zorlayacağız. Baktık ki olmuyor, milletimize gideceğiz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu Manisa'da basın mensupları ile bir araya geldi. Yenişehirlioğlu, şehri geleceğe taşıyacak vizyon projeleri takip ettiğini, son dönemde yapılan yatırımlarla Ege'nin parlayan yıldızı haline gelen kentin başarı hikayesini daha da güçlendirmeye gayret ettiklerini söyledi.

"Yerel seçimlerde de istediğimiz başarıyı yakalayarak artık tam anlamıyla yeni bir döneme başlamak istiyoruz." diyen Yenişehirlioğlu, yeni yasama döneminde kendilerini yoğun bir mesainin beklediğine işaret etti.

YENİ ANAYASA AÇIKALAMASI!

Türkiye Yüzyılı'nda yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu, bu yasama döneminde en önemli gündemlerinden birinin yeni anayasanın hazırlanması olacağını aktaran Yenişehirlioğlu, şunları kaydetti:

"28. dönemde yeni, tamamen sivil bir anayasayı, ülkemizin huzurunu güçlendirecek, milletimizin refahını yükseltecek, hukukun üstünlüğünü, çoğulculuğu, adaleti, hakkaniyeti tahkim edecek, her bir vatandaşımızın özgürlüklerini garanti altına alacak, gençlerimizin geleceklerine umutla bakmalarını sağlayacak, özetle Türkiye Yüzyılı'na yakışacak şekilde hazırlayarak yeni bir sivil anayasayı milletimize kazandırmanın gayreti içinde olacağız. Bütün şartları zorlayacağız. Baktık ki olmuyor, milletimize gideceğiz.

''SİVİL, DEMOKRATİK ANAYASA İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ''

Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yeni bir döneme hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti’ne, darbe anayasası ile yönetilmek yakışmamaktadır. Bu sebeple yeni dönemde, darbecilerin mahsulü olan 1982 Anayasası’nın yerine çağımızın gereklerine uygun, sivil, demokratik ve Cumhuriyet'imizin 100. yılına yaraşır bir anayasa için yoğun bir şekilde çalışma yürüteceğiz."

Yenişehirlioğlu, Türkiye'nin ekonomik göstergelerinin de 6 Şubat'ta yaşanan deprem afetine ve küresel ticaretteki küçülmeye rağmen büyüdüğüne dikkati çekerek, pek çok uluslararası kuruluşun Türkiye ile ilgili tahminlerini olumlu yönde revize ettiğini anlattı.

Yerel seçimler öncesi AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında yönetim değişikliklerine gittiklerini hatırlatan Yenişehirlioğlu, yeni kadroların yüksek motivasyonuyla yerel seçimlere hazırlandıklarını ifade etti.

KILIÇDAROĞLU'NA MİLLETVEKİLLİĞİ YOLU AÇILIR MI?

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, bir gazetecinin, "2003 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili seçilme yasağının kaldırılmasına verdiği desteğe karşılık, bugün AK Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na milletvekilliği yolunu açma gibi bir planı olur mu?" yönündeki sorusuna, "Kılıçdaroğlu'nun meclise taşınma mevzusunu bilmiyorum. AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili olarak söylemiyorum, Bahadır Yenişehirlioğlu olarak söylüyorum, şık olur, güzel olur. Ben bunu Cumhurbaşkanımıza ileteceğim, karar onlarındır" dedi.

SIĞINMACILARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM toplantısında sığınmacılara yönelik söylemleri hakkındaki sorusunu da yanıtlayan Yenişehirlioğlu, "Cumhurbaşkanımızın orada söylediği husus şu: 'İbadullah bunlar burada kalacak ve asla gitmeyecekler' değil. Ciddi manada sınırımızın ötesinde şehirler kuruluyor. Amerika'ya rağmen askeri harekatlarla oluşturduğumuz güvenli bölgelerde hummalı bir çalışma var. Briket evler diye tabir ediliyor. Güvendiğimiz dost ülkelerden elde ettiğimiz finansla da yapılan evler var. Şu ana kadar 500 bin kişi geri döndü. 'Hadi defolun gidin, sizi kapı dışarı atıyoruz' diyemeyiz diyor. Onlara güvenli bir alan tesis edeceğiz ve göndereceğiz. Zaten bir ülke bu kadar mülteciyi bu kadar uzun süre taşıyamaz. Dünyada en çok mülteciyi taşıyan biziz. Bizim ekonomimiz de belli. Biz rahmet ve merhamet medeniyeti olduğumuz için sineye çekip ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bu sonsuza kadar böyle gitmez. Peyderpey Türkiye'deki sığınmacılar kendi bölgelerine dönecek" dedi.

AK PARTİ MANİSA İL YÖNETİMİNİN İSTİFASI İSTENDİ

Önümüzdeki yerel seçimlere yeni bir teşkilat yapılanmasıyla gireceklerini de belirten Yenişehirlioğlu, "İl teşkilatımız da yenileniyor. İl Başkanımız Salih Hızlı'nın görev süresi devam ediyor ama yönetimin istifaları istendi. En ufak bir sıkıntı yaşanmaksızın, demokratik çerçevelere uygun olarak bu görüşmeler devam ediyor. Yenilenmiş bir yönetimle yakında sizin karşınızda olacaklardır. Gerek Türkiye genelinde gerekse Manisa’mızda tam bir motivasyonla seçim sürecine hazırlanıyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu'ndan yeni anayasa açıklaması: Bütün şartları zorlayacağız olmuyorsa milletimize gideceğiz ile ilgili etiketler AK Parti Anayasa
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.