Aileler hasta çocukları okula gönderdi! 60 kişi Covid-19'a yakalandı!

Çekya’daki Za Chlumem ilkokulunda yayılan korona virüs nedeniyle 600 kişinin karantinaya alındığı açıklandı.

Çekya’nın Teplice şehrine bağlı Bilina kasabasında bulunan Za Chlumem ilkokulunda görülen koronavirüs vakaları sebebiyle 600 kişi karantinaya alınırken, okul 12 Kasım’a kadar kapatıldı.

60 KİŞİ HASTA, 2 KİŞİ İSE YOĞUNBAKIMDA

Yapılan testlerden gelen ilk sonuçlarda 60 kişinin koronavirüs olduğu öğrenilirken, henüz sonuçlanmayan birçok test bulunduğu da bildirildi.

Okul çalışanı 2 kişi ise yoğun bakımda tedavi altında.

SORUMSUZ AİLELER HASTA ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERDİ

Teplice Hijyen İstasyonunun Baş Epidemiyoloğu Eva Polackova “Hükümet okullarda zorunlu testlere devam etseydi, hastalığın yayılması daha erken fark edilecekti. Hastalık gizlice yayıldı ve hem ebeveynler hem de okuldakiler hastalandı. Aileler hasta olan çocukları okula gönderdi. Çocuklarda hastalığın en büyük belirtisi yüksek ateştir ve sanırım aileler bunu çok önemsemeyip çocuklarını okula göndermeye devam ettiler” dedi.

OKUL BİR SÜRELİĞİNE KAPATILDI

Bilina'daki Za Chlulem İlkokulu 12 Kasım'a kadar kapalı kalacak ve öğrenciler 15 Kasım'da tekrar sıralarına dönecek.

Okul müdürü Barbora Schneiderova okulun web sitesinde yaptığı açıklamada durumun şu anda çok ciddi olduğunu belirterek, "Yalnızca sizin ve bizim sorumluluğumuz sayesinde virüsün sadece okulda değil, tüm Bilina ve çevresinde yayılmasını durdurabileceğiz" dedi.

ÇEKYA'DA ŞU ANA KADAR 31.000 KİŞİ KORONAVİRÜSTEN ÖLDÜ

Çekya’da 1 Kasım tarihi ile 7 bin 591 yeni korona virüs vakası görülürken salgının başladığı ilk günden bu yana 1 milyon 773 bin 291 kişi korona virüse yakalandı. 30 bin 807 kişi ise korona virüs sebebiyle yaşamını yitirdi.

10 milyon 700 bin nüfuslu Çekya’da aşılanma oranı yüzde 58 seviyesinde bulunurken 6 milyon 95 bin 177 kişi tamamen aşılanmış durumda.

Aileler hasta çocukları okula gönderdi! 60 kişi Covid-19'a yakalandı! ile ilgili etiketler Çekya Okul Çocuk Korona salgın hasta covid
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.