Ahmet Taner Kışlalı'nın resimli sözleri!

Ahmet Taner Kışlalı'nın resimli sözleri! Bugün aramızdan ayrılalı 19 yıl olan siyaset bilimci Ahmet Taner Kışlalı'yı rahmetle anıyoruz. Bir dönem Kültür Bakanı olan değerli devlet adamının özlü sözleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Korkunç bir suikastin kurbanı olan Kışlalı'nın resimli sözleri araştırılmaya başlandı. İşte Ahmet Taner Kışlalı'nın resimli sözleri...

Ahmet Taner Kışlalı'nın resimli sözleri! 19 yıl önce bugün korkunç bir suikastin kurbanı olan Ahmet Taner Kışlalı kıymetli bir siyasetçiydi. Dönemin Kültür Bakanı olarak da görev yapan Kışlalı'nın resimli sözleri sevenleri tarafından merak ile araştırılıyor. İşte Ahmet Taner Kışlalı'nın resimli sözleri...

Ahmet Taner Kışlalı'nın resimli sözleri!

Ahmet Taner Kışlalı'nın resimli sözleri! - Resim : 2

Ahmet Taner Kışlalı'nın resimli sözleri! - Resim : 3

Ahmet Taner Kışlalı'nın resimli sözleri! - Resim : 4

Ahmet Taner Kışlalı'nın resimli sözleri! - Resim : 5

Ahmet Taner Kışlalı'nın resimli sözleri! - Resim : 6

Ahmet Taner Kışlalı'nın resimli sözleri! - Resim : 7

Ahmet Taner Kışlalı
Gezinti kısmına atlaArama kısmına atla
Crystal Clear app Login Manager.png
Ahmet Taner Kışlalı
Doğumu
10 Temmuz 1939
Zile, Tokat, Türkiye
Ölümü
21 Ekim 1999
Ankara, Türkiye
Ahmet Taner Kışlalı, (10 Temmuz 1939, Zile – 21 Ekim 1999, Ankara), Türk siyaset bilimci, siyasetçi (eski bakan), yazar ve öğretim üyesi.

SÖZLERİ

Dinin özü iyilik yapmak, kötülükten kaçınmaktır.
Kemalizm, geçmişin bekçiliği değil geleceğin öncülüğüdür.
Eğer Çiller'ler, Birdal'lar, numaracı cumhuriyetçiler demokratsa, ben demokrat değilim. Çünkü onlarla aynı sıfatı taşımaktan utanıyorum!
"Ben Demokrat Değilim" başlıklı yazısından.
Bildiğimiz gericiliğin adı artık yeni ilericilik olmuştu.
İkinci Cumhuriyetçiler için söylediklerinden.
ürkiyenin demokrasiyle yönetilen ve çağı yakalama şansına sahip tek müslüman ülke oluşunda, laiklik ilkesini benimsemiş oluşunun rolü olmadığını söylemeye olanak var mıdır?
Türkiye’de yaşayan ve kendisini toplumdan sorumlu hisseden herkesin, Kemalizm, Laiklik ve Demokrasi bağlantısını iyi kurması gerektiğine inanıyorum.[1]
Eğer Türkiye'de bir din devleti kurmak istiyorsanız, Mustafa Kemal'e saldırmanız elbette ki tutarlıdır.
Eğer Türkiye'nin bir bölgesini ayırıp ırkçı bir devlet kurmak peşindeyseniz, Mustafa Kemal'e saldırmanın elbette tutarlı bir yanı vardır.
Ama "çağı yakalama" arayışında görünürken aynı şeyi yapmaya kalkarsanız; belki - her garip şeyi yapanlara olduğu gibi - bazı dikkatleri üzerinize çekersiniz, ama inandırıcı olamazsınız.[2]
Hakkında söylenenler
Ben, Ahmet Taner Kışlalı'yı Kültür Bakanı olduktan sonra tanıdım. Bir kültür adamının siyasete getirdiği kaliteyi gördüm. Zihnime çöreklenmiş politikacı tipinin ibresini olumsuzdan olumluya doğru çekti. Mensup olduğu partinin bile, düşüncelerini bir doktrin katılığında sunmadı, onu; hep kültürün, bilimin, çağdaş dünya görüşlerinin terazisinde tarttı.[3] --Doğan Hızlan
Ahmet Taner'den bana kalan nelerdir? Düzgün, iyi, dürüst, sade bir aydın. Hayatı boyunca hep aydın çizgisinde ısrar etmiş bir cumhuriyet çocuğu.

SİYASETÇİ, GAZETECİ, YAZAR AHMET TANER KIŞLALI’NIN RESİMLİ, ÖZLÜ SÖZLERİ:

Bülent Ecevit hükümeti döneminde; Kültür Bakanlı olarak görev yapmış olan siyasetçi, yazar, gazeteci Ahmet Taner Kışlalı; 10 Temmuz 1939-21 Ekim 1999 yılları arasında yaşamıştır.

Ahmet Taner Kışlalı’nın hayat hikayesini okumak isteyenler sitemize Ahmet Taner Kışlalı Kimdir sayfasından Ahmet Taner Kışlalı’nın biyografisini okuyabilir.

Ahmet Taner Kışlalı, çeşitli gazetelerde yazılar yazmış ve birçok kitap yayımlamıştır.

Siyasetçi, gazeteci, yazar Ahmet Taner Kışlalı’nın birçok ünlü eseri yer almaktadır.

Kültür Bakanlığı görevi yapmış siyasetçi kimliğinin yanı sıra yazarlığı ile de tanınan Ahmet Taner Kışlalı; Siyasal Sistemler-Siyasal Çatışma ve Uzlaşma, Öğrenci Ayaklanmaları, Siyaset Bilimi, Ben Demokrat Değilim, Kemalizm Laiklik ve Demokrasi, Atatürk’e Saldırmanın Dayanılmaz Hafifliği, Tanrı’yı Kim Kullanır, Bir Türkün Ölümü, Seçimsiz Demokrasi kitaplarının yazarıdır.

Ahmet Taner Kışlalı’nın sözleri:

Bildiğimiz gericiliğin adı artık yeni ilericilik olmuştu.

Eğer Çiller’ler, Birdal’lar, numaracı cumhuriyetçiler demokratsa, ben demokrat değilim. Çünkü onlarla aynı sıfatı taşımaktan utanıyorum!

Kemalizm, geçmişin bekçiliği değil geleceğin öncülüğüdür.

Dinin özü iyilik yapmak, kötülükten kaçınmaktır.

Kötüler Tanrı’yı, Tanrı ise iyileri kullanır.

Türkiye’nin demokrasiyle yönetilen ve çağı yakalama şansına sahip tek Müslüman ülke oluşunda, laiklik ilkesini benimsemiş oluşunun rolü olmadığını söylemeye olanak var mıdır?

ahmet-taner-kislali-resimli-sozleriTürkiye’de yaşayan ve kendisini toplumdan sorumlu hisseden herkesin, Kemalizm, Laiklik ve Demokrasi bağlantısını iyi kurması gerektiğine inanıyorum.

Eğer Türkiye’de bir din devleti kurmak istiyorsanız, Mustafa Kemal’e saldırmanız elbette ki tutarlıdır. Eğer Türkiye’nin bir bölgesini ayırıp ırkçı bir devlet kurmak peşindeyseniz, Mustafa Kemal’e saldırmanın elbette tutarlı bir yanı vardır. Ama ‘’çağı yakalama’’ arayışında görünürken aynı şeyi yapmaya kalkarsanız; belki -her garip şeyi yapanlara olduğu gibi- bazı dikkatleri üzerinize çekersiniz, ama inandırıcı olamazsınız.

 

 

 

Ahmet Taner Kışlalı'nın resimli sözleri! ile ilgili etiketler ahmet taner kışalı sözleri resimli sözler
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.