Ahmet Şık, ABD yaptırımına ne dedi? Ahmet Şık Twitter paylaşımı!

Devlete yönelik hakaretleri nedeni ile yargılanan, PKK'ya terör örgütü diyemeyen HDP'li Ahmet Şık, ABD'nin skandal yaptırım kararı üzerine Twitter'da paylaşım yaptı. Mesajı tepki çeken Ahmet Şık, ABD yaptırımına ne dedi? Ahmet Şık Twitter paylaşımı! Bu haberde...

Akşam saatlerinde Rahip Brunson krizinin yaşandığı ABD'den skandal bir karar geldi. Türkiye'deki bir çok kesimden tepki alan kararda iki bakan hakkında yaptırım kararı verildi. HDP milletvekili Ahmet Şık ise sosyal medya hesabından konuyla ilişkili haberi paylaşarak tepki çeken bir mesaj yayınladı. Ahmet Şık, ABD yaptırımına ne dedi? Ahmet Şık Twitter paylaşımı! Konunu tüm detaylarıyla birlikte bu haberde yer alıyor.

Ahmet Şık, ABD yaptırımına ne dedi? Ahmet Şık Twitter paylaşımı!

AHMET ŞIK, ABD YAPTIRIMINA NE DEDİ?
Devlete yönelik hakaretleri nedeni ile yargılanan, PKK'ya terör örgütü diyemeyen HDP'li Ahmet Şık'ı ABD'nin skandal yaptırım kararı mutlu etti.

Akşam saatlerinde Brunson krizinin yaşandığı ABD'den skandal bir karar geldi. Türkiye'deki bir çok kesimden tepki alan kararda iki bakan hakkında yaptırım kararı verildi.

HDP milletvekili Ahmet Şık ise sosyal medya hesabından konuyla ilişkili haberi paylaşarak ''Gol'' ifadelerini kullandı.

Türkiye hakkındaki kritik kararı adeta sevinçle karşılayan Şık'ın bu paylaşımı büyük tepki topladı.

Ahmet Şık, ABD yaptırımına ne dedi? Ahmet Şık Twitter paylaşımı! - Resim : 2

 ABD'NİN İKİ TÜRK BAKANA YAPTIRIMI NE?
ABD'den yapılan açıklamada Türk İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulanacağı açıklandı. Yaptırımın gerekçesi ise Rahip Brunson'un tutukluluğu konusunda iki bakanın sorumluluğunun olması olarak açıklandı. Yaptırım kararını ABD Hazine Bakanlığı uygulayacak. Bu iki bakan ve bakanlıklar ABD'den herhangi bir kişi ya da kurumun ilişki kurması yasaklandı. Bakanların ABD'deki mal varlıklarına el konulabilecek. Ayrıca iki bakanın ABD'ye girişi de engellenebilecek.

HAZİNE BAKANI'NDAN AÇIKLAMA
Sanders'ın bu açıklamalarının ardından ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin de ABD Başkanı Donald Trump'un Türkiye'den Rahip Brunson'ın derhal serbest bırakılmasını beklediğini belirtti. Mnuchin "Rahip Brunson'ın haksız yere ev hapsinde tutulması ve devam eden davası kabul edilemez" diye konuştu.

HAZİNE BAKANLIĞI KARARINDA SKANDAL İFADELER
Hazine Bakanlığı'nın gerekçeli kararında Brunson'ın ev hapsine alınmasında Türk İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı sorumlu tutuluyor. İki Bakan, Türk Hükümeti'nin örgütsel işleyişinde liderler olarak tanımlanıyor. Bu iki bakan insan hakları ihlalleri ile suçlanıyor. Yine her iki bakanın iştiraki olan ticari yapılar ile ilişkide olan şirketlere de yaptırım öngörülüyor.

TÜRKİYE'DEN ABD'NİN YAPTIRIM KARARINA CEVAP
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin skandal yaptırım kararıyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
HUKUK VE ADALET KAVRAMLARIYLA İZAH EDİLEMEZ
''ABD Hazine Bakanlığının ülkemizle ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz. İki Sayın Bakanımızı hedef alan sözkonusu karar ne devlet ciddiyetiyle bağdaşmakta ne de hukuk ve adalet kavramlarıyla izah edilebilmektedir.''

KARŞILIĞI GECİKMEKSİZİN VERİLECEK
''Hukuk sistemimize saygısızca müdahale niteliği taşıyan bu kararın ABD ile ilişkilerimizin özüne aykırı olduğuna ve iki ülke arasındaki sorunların çözümü yönünde sürdürülen yapıcı çabalara büyük zarar vereceğine kuşku yoktur.ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz.Hiçbir amaca hizmet etmeyecek sözkonusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir.'' Yapılan açıklamanın ardından bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ABD'li iki bakana yaptırım uygulanması bekleniyor.

Ahmet Şık, ABD yaptırımına ne dedi? Ahmet Şık Twitter paylaşımı! - Resim : 3

AHMET ŞIK KİMDİR?
1970 yılında Adana'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Mesleğe üniversitenin birinci sınıfında iken Milliyet gazetesinde stajyer muhabir olarak başladı. 1991 ilâ 2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Nokta dergisinde muhabir, Reuters haber ajansında da foto muhabir olarak çalıştı.

2005 yılında Radikal gazetesinde çalışırken Doğan Grubu'na alacak davası açtığı için işten çıkartıldı. Sonrasında çalışmaya başladığı Aktüel dergisinden de açtığı dava gerekçe gösterilerek işine son verildi.

Hrant Dink suikastı sonrasında Nokta dergisinde yayımlanan "Asker İç Güvenlikten Elini Çekmeli" başlıklı röportaj ve Hayata Dönüş Operasyonu'nun yıldönümünde Bayrampaşa Cezaevi'nin kadın koğuşundan sağ kurtulan Münevver Köz ile yapılan "Bayrampaşa'da O gün" başlıklı söyleşi nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinden yargılandı ve beraat etti. 8 Mart 2007’de medyanın askerler tarafından fişlendiğinin iddia edildiği “Askerin medya notları!” başlıklı habere imza attı.

Avrupa Parlamentosu'ndaki bir konuşmasında "Ben aşırı laik veya kökten Kemalist değilim" diyen Şık,[8] bir yazısında da liberal olmadığını, ancak sosyalist olduğunu belirtmiştir.

Şık, 2018 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden milletvekili adayı oldu ve İstanbul milletvekili seçilerek parlamentoya girdi.


Kitapları
Ergenekon'da Kim Kimdir? (Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte)
Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu (Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte)
000 KİTAP - Dokunan Yanar
Pusu Devletin Yeni Sahipleri
Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda
İmamın Ordusu

Aldığı ödüller
Bülent Dikmener Haber Ödülü (1994)
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Fotoğraf Ödülü (1995)
Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri - Yazılı Basında En İyi Haber Ödülü, 'Yeraltındaki Katiller' haberi ile (2001)
Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri - Jüri Özel Ödülü, 'Gerçeğe Dönüş' haberi ile (2002)
Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri - Jüri Özel Ödülü, 'İki tür gazeteci vardır: TSK karşıtları, TSK yandaşları' haberi ile (2007)
Çağdaş Gazeteciler Derneği Haber Ödülü (2002, 2003, 2005)
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Özgürlüğü Ödülü (2011)
Sosyal Demokrasi Vakfı İnsan Hakları Demokrasi Barış ve Dayanışma Ödülü (2011)
Canadian Journalist for Free Expression (İfade Özgürlüğü İçin Kanadalı Gazeteciler) Uluslararası Basın Özgürlüğü Ödülü (2013)
UNESCO Dünya Basın Özgürlüğü Ödülü (2014)
Raif Bedevi Cesur Gazetecilik Ödülü (2017)

Ahmet Şık, ABD yaptırımına ne dedi? Ahmet Şık Twitter paylaşımı! ile ilgili etiketler ahmet şık abd yaptırımı ne dedi twitter paylaşımı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.